СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на церемония

...
СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на церемония
Коментари Харесай

Байдън в памет на 11 септември: Терористите си мислеха, че ще ни поставят на колене – те сгрешиха!

Сподели
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи по време на гала в памет на трагичния 11 септември 2001 година, че преди 23 година терористите са сбъркали, като са си мислели, че ще слагат американците на колене, съобщи Българска телеграфна агенция.

Байдън и вицепрезидентката му Камала Харис, претендент на Демократическата партия за президентския пост на идните избори на 5 ноември, дойдоха в щата Пенсилвания, откакто уважиха жертвите от атентатите в Ню Йорк дружно с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, кандидат на републиканците. Тримата застанаха дружно на „ кота нула “.

На 11 септември 2001 година терористи на „ Ал Каида “ отвличат четири самолета и правят с тях атентати в Ню Йорк, в щата Пенсилвания и против постройката на Пентагона, при които умират 2977 души.

На националния мемориал „ Полет 93 “, построен от бял мрамор, в Шанксвил, щата Пенсилвания, президентът на Съединени американски щати постепенно е сложил ръка върху положения от него венец, с цел да отдаде почитта си на 40-те жертви в самолетната злополука край Шанксвил, разказва Ройтерс. Байдън и Харис са разговаряли с доброволци от локалната противопожарна работа пред 40-те флагове в памет на жертвите, като се спрели за малко, с цел да уважат друга гала.

„ На този ден преди 23 години терористите си мислеха, че може да прекършат нашата воля и да ни слагат на колене. Те сгрешиха! И постоянно ще бъркат. В най-мрачния час ние видяхме светлина. Пред лицето на страха ние се обединихме – с цел да защитим нашата страната и с цел да се подкрепим един различен “, съобщи Байдън пред Пентагона, където дружно с Харис също поставиха венец, обгърнат в цветовете на националния байрак – бяло, синьо и алено.

„ Дължим на патриотите от поколението на 11 септември нашата респект. Никога няма да можем да им се отплатим “, добави президентът.

В Шанксвил президентът изнесе и тирада за потребността от двупартийно единение. Той подари шапка на симпатизант на съперника на партията му – Тръмп, като в подмяна получи шапка с лого на предизборната акция на претендента на републиканците, която постави на главата си.

Самият Тръмп също посети мемориала в Пенсилвания. „ Това е печален, доста печален, ужасяващ ден. Никога не е имало различен подобен ден “, сподели той пред телевизия „ Фокс нюз “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР