СподелиПреди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна

...
СподелиПреди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна
Коментари Харесай

Валежите продължават и днес, лошо време и в понеделник

Сподели
Преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни.

Вятърът ще е слаб, в Източна България – сдържан, от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София – към 12°.

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра – от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни.

Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра – към 1°.

В понеделник ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България – мощен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и североизточните региони, ще превали временен дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, а оптималните – сред 15° и 20°.

През нощта против вторник от югозапад ще стартират нови превалявания, които бързо ще обзет цялата страна. Има нараснала възможност тук-там да са интензивни и обилни по количество.

Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, само че дневните ще се намалят с 2 до 4 градуса.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР