СподелиПравителството, което беше предложено от ГЕРБ-СДС, вероятно ще бъде гласувано

...
СподелиПравителството, което беше предложено от ГЕРБ-СДС, вероятно ще бъде гласувано
Коментари Харесай

Емил Соколов само за ДЕБАТИ: Правителството на ГЕРБ може и да мине, достатъчни са няколко „объркали“ се депутати

Сподели
Правителството, което беше препоръчано от ГЕРБ-СДС, евентуално ще бъде гласувано и за това ще са задоволителни няколко „ объркали “ се депутати от други парламентарни групи.

Това предвижда в изявление за ДЕБАТИ политологът Емил Соколов.

„ Това, което интересува господин Борисов, е една простовата политическа аритметика – кой министър на кого е човек и надлежно – от кое място може да получи поддръжка за своето държавно управление. Една част от министрите от служебния кабинет, които остават, са министрите, свързвани с Делян Пеевски. Говоря за правосъдния министър, за вътрешния министър “, сподели Соколов, съгласно който декларираната експертност в кабинета не се е случила.

„ И тук поражда въпросът – ясно е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще гласоподават за това държавно управление, това са 114 гласа. Има ли опция да се намерят няколко разколнически гласа, които да го поддържат? “, попита Соколов.

По думите му през последните дни от партия „ Величие “ са дали спорни сигнали и не изключи от тяхната група да има няколко „ объркали се “ депутати, които да гласоподават.

„ Достатъчно е да се объркат един път и да гласоподават, пък след това и да се стигне до избор на съмнение или нещо друго – има вода да изтече “, сподели Соколов.

„ Затова съгласно мен и господин Борисов през днешния ден прозорливо, поставяйки летвата чисто информационно, че в случай че гласоподават простъпка това държавно управление, то ще свърши малко работа и ще подаде оставка. Което звучеше като приготовление на почвата, че ще има някакъв трик да бъде определено държавното управление, пък по-късно ще му мислим “, добави политологът.

Според него различен метод, по който може да мине държавното управление, е да не влязат задоволителен брой депутати, тъй че кворумът да падни.

„ Гледайки подбора на министрите, аз по-скоро си мисля, че това държавно управление може и да мине “, сподели Соколов.

Цялото изявление с Емил Соколов четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР