СподелиПочти половината (47%) от нежния пол пътуващи, които резервират почивки

...
СподелиПочти половината (47%) от нежния пол пътуващи, които резервират почивки
Коментари Харесай

Топ 5 любими дестинации на българките за пътуване в Европа и къде им е най-евтино

Сподели
Почти половината (47%) от нежния пол пътуващи, които резервират почивки и city break в чужбина независимо посредством онлайн платформи за пътувания, избират Италия. Те отделят по 140 евро за отмора или city break от полет+хотел в средиземноморската страна.

Независимо дали става въпрос за пътешестване по женски или фамилна отмора – Рим е обичаната дестинация на пътуващите българки. Испания и Франция са на второ и трето място в класацията с дребна разлика.

Пътуване по женски с родственици или приятелки или може би solo странствуване? По случай Международния ден на дамата (8 март) от онлайн платформата за образуване на пътувания – eSky.bg – проучват кои са обичаните дестинации на българките, какъв брой време прекарват на другите места, какъв бюджет отделят за пътуванията си и какъв брой дни авансово ги възнамеряват.
Рим и Милано са най-посещаваните дестинации
в Италия от българките, само че Неапол е градът, в който те прекарват най-вече време за минимум пари.

Италия още веднъж оглавява класацията с 47% от пътуващите дами, като постоянно те избират къси пътувания, резервирайки city break от полет+хотел. Рим още веднъж е преди всичко, като едно пътешестване по женски трае приблизително към 3 дни.

Дамите, които пътуват до италианската столица, заплащат приблизително по 326 евро за city break пакет от полет+хотел за един човек и възнамеряват приключението си повече от месец и половина авансово. Следващата обичана италианска дестинация на нежния пол е стилната столица Милано. Там българките прекарват приблизително по два дни и заплащат фрапантно по-малко, в сравнение с за пътешестване до Рим – 148 евро за полет+хотел на човек, а възнамеряват пътуването си единствено месец авансово.

Катания, Неапол и Бари също съставляват интерес за българските пътешественички. Неапол е една от дестинациите, в която дамите прекарват най-вече време – приблизително по 4 дни и заплащат минимум – приблизително по 57 евро за city break полет+хотел на човек. В Катания и Бари те прекарват сред 2-3 дни и заплащат приблизително по 148 евро.

“Не сме сюрпризирани от интереса на пътуващите дами към дестинации като Рим и Милано. Те постоянно са били известни освен измежду дамите. Но щом се отнася за пътешестване по женски – няма по какъв начин стилната столица Милано да не заеме една от челните позиции. Интересното от разбора е, че city break в Неапол излиза най-изгодно на дамите и те прекарват най-дълго време там. Неапол има доста какво да покаже на своите гости, само че сме сигурни, че дамите отделят време за опознаване на Амалфийското крайбрежие и невероятните китни градчета наоколо и по тази причина престоят им в Неапол е най-дълъг. “ – споделя Маргарита Касабова, маркетинг координатор за eSky Group.
Испания – съвършена дестинация за по-дълга отмора
За разлика от Италия, единствено 17% от българките избират Испания за своите пътувания. За обмисляне на пътешествията си в Испания, дамите отделят доста повече време – приблизително два месеца авансово. Барселона е обичаният им град, като там те прекарват приблизително по 3 дни и заплащат по 177 евро за city break от полет+хотел. Най-много време дамите прекарват в Аликанте и Валенсия – приблизително по 5 дни и заплащат по 171 евро за полет+хотел. Тези две испански дестинации са съвършени за по-дълга отмора на испанския бряг, което се потвърждава и от разбора.
City break в Ница се възнамерява най-отрано
Учудващо, най-посещаваната дестинация във Франция (14%) от дамите не е Париж, а Ница. На Лазурния бряг те прекарват приблизително по 3 дни и заплащат доста повече спрямо италианските и испанските дестинации – по 403 евро на човек за полет+хотел. Българките възнамеряват пътуването си до Ница най-отрано, като са им нужни съвсем три месеца авансово. В Париж дамите също прекарват  по 3 дни, само че отделят с 60 евро по-малко за полет+хотел на човек спрямо Френската ривиера.
Виена и Лисабон също съставляват голям интерес за дамите
Австрия (12%) и Португалия (10%) приключват класацията от топ 5 обичани дестинации на българките. Интересното тук е, че и двете страни имат по единствено един представител – Виена и Лисабон. Ако преглеждаме класацията по отношение на градове, а не страни, двете столици несъмнено се явяват любимци на дамите. Средно те прекарват по 3 дни в град и заплащат по 200 евро за полет+хотел на човек във Виена и цели 460 евро на човек за Лисабон. Португалската столица се явява най-скъпата дестинация в класацията, а Виена – дестинацията, до която пътуването се възнамерява най-спонтанно, единствено 22 дни авансово.


За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР