СподелиПърво партньорите от сглобката му набиват канчето на Радев, поставят

...
СподелиПърво партньорите от сглобката му набиват канчето на Радев, поставят
Коментари Харесай

Борисов върти всички на малкия си пръст…

Сподели
Първо сътрудниците от сглобката му набиват канчето на Радев, слагат го в ъгъла, по-късно излиза Борисов и се афишира срещу импийчмънт на Румен Радев. Като нежно го поплясква:

„ За импийчмънт е неуместно да се приказва за човек, който е директно определен от народа! “.

Просто Борисов ги върти всичките на дребния си пръст. Включително сътрудниците му от ДПС-то, които също се смятат за доста опитни играчи. В политиката няма другарства. Има партньорства сред архиврагове. И тези партньорства постоянно се трансформират ситуационно. Наставникът на Кирето, баща Петко, не е кадърен да надхитри самичък тези хищници. Киро и Асен прибират по някоя троха, с цел да не пищят и да не подвигат кавги краткотрайно. Но шишът, на който ще ги опекат, е подложен към този момент и се върти.

Скоро на Борисов ще му се наложи да смени и тези свои сътрудници, в случай че успее да планува наклонността, която се задава. Много протести и митинги има в Европа, обрисува се различен тип европарламент с други решения. За България ще се води борба за въздействие и през Турция. През степента на районно навлизане на Турция ще се повлече опция за наличие и деяние на съответна геополитическа мощ. Турция е оптимално способна да се възползва от тази своя посредническа роля, която й дава редица преимущества и даже й отваря порти за бъдещето. А ние сме оптимално неспособни за каквато и да е оценка на обстановката, за прогноза, деяние и прочие Радев и кабинетите му към този момент демонстрираха по какъв начин тъкмо може да се направи това навлизане през Турция.

Не знам що за военачалник е този, само че националната сигурност му е като откъс от Дядо Горио, бла-бла и нещо такова за низости. Този могат да го изпързалят по всички вероятни способи. Около него е цялостно с гълъби и катамарани, които го поучават дали ще вали, да си вземе ли чадър през днешния ден и прочие В Балканският клъстер ние сме най-глупавите. То единствено с ганьовско и копринковско потупване по гърдите „ Болгар! Болгар! “ не се прави политика. Трябва и да си чел някоя книга, но освен „ Величие и проваляне на куртизанките “.

И аз доста обичах Балзак като ученичка. Великолепен публицист! Един от тези, които образуват базовите познания за човешките инстинкти, навици, връзки. Но не и за геополитиката, националната сигурност, хибридните войни, Балканите и турската външнополитическа тактика. Любимите сюжети на Балзак са любовните драми, несъмнено. Но също и живописния типаж на провинциалния сребролюбец, обогатил се вследствие на спекулации. На безделника, който прахосва времето и битието си с самоувереност. На дребните съществувания, които нямат широчина на погледа напред, с цел да видят, а какво щеше да се случи, в случай че Копринков не беше Копринков, а Киро и Асен не бяха открити като „ гениални “ точно от Радев…

*Текстът е оповестен във фейсбук профила на политическия анализатор и журналист Калина Андролова. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР