СподелиОт години има яростна кампания срещу партиите на Промяната. Тя

...
СподелиОт години има яростна кампания срещу партиите на Промяната. Тя
Коментари Харесай

Защо винаги и за всичко е виновна Промяната?

Сподели
От години има гневна акция против партиите на Промяната. Тя идва от всички страни – от ГЕРБ, от Бойко Борисов, от Движение за права и свободи, от президента Радев, от Слави Трифонов и от къде ли още не. Основното обръщение от тази акция е, че за безусловно всички несгоди, сполетели българския народ през последните  години, са отговорни партиите на Промяната и персонално Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

Тримата бяха сатанизирани, макар очевидните триумфи на късите държавни управления на Петков и на Денков, които реализираха несъмнени резултати, изключително във връзка с енергийната самостоятелност и повдигането на приходите на българите. Подобрен беше и имиджът на страната ни в т.нар евроатлантическа общественост.

Ето и някои от обвиняванията към смяната:

„ Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха. “

Цитат на Бойко Борисов от 08.01.2023г.

„ Срам ме е от вас Кирил и Асен. Всички би трябвало да ни е позор! “

Коментар на Делян Добрев във фейсбук от 18.01.2023г.

„ Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, кавги след кавги. Тези хора – ПП-ДБ – са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа. “

Изказване на Делян Пеевски пред медиите от 21.05.2024г.

„ Хората, които са ни управлявали през миналите девет месеца, в действителност, евентуално са контрабандисти, наркодилъри и ей по този начин, посред другото, са изгубили 3 милиарда и 220 милиона лв. от нашите пари… Максимално бързо би трябвало да се отървем от тази сбирщина и оптимално бързо би трябвало да сложим в ред страната. “

Слави Трифонов в пост във фейсбук 10.04. 2024

Очевидно добре координираната акция на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ най-после проработи сполучливо и българите в действителност повярваха, че за всичките им несгоди са отговорни Промяната и тяхното напълно малко ръководство. Това ясно пролича и по време на последните избори, когато 300 000 гласоподаватели наказаха ПП–ДБ, като не гласоподаваха за тях.

По-лековерните си помислихме, че след изборите фантазията на Борисов, Пеевски и Трифонов се е сбъднала и те най-сетне ще могат да ръководят дружно страната в един синхронен тим, в който има прекалено много сходства и напълно малко разлики.

Но и този път сме се залъгвали, тъй като тримата водачи съумяха още веднъж да ни изненадат. Въпреки че имат безусловно математическо болшинство и никой не оспорва правото им да сформират държавно управление, те отхвърлят да го създадат, по аргументи, които не споделят с българските жители. Още по-голяма изненада е, че показват за отговорни още веднъж Промяната, които отхвърлиха да ги поддържат, тъй като гласоподавателите им отредиха третото място в сегашния парламент единствено с 39 депутати (от 240). Разбира се с толкоз малцина народни представители те няма по какъв начин да попречат на партиите победителки да създадат държавно управление и затова няма по какъв начин да бъдат отговорни.

Но по някаква своя си причина водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше един от главните им критици, изиска още веднъж да ръководи с тяхна поддръжка, и даже заплаши да се стигне до нови избори в случай че не поддържат държавното управление.

„ Сега има безотговорна Политическа партия, които желаят да хвърлят страната в хаос… Всички виждаме по какъв начин летим към нови избори, тъй като няма виновни партии. 100 пъти ви споделих, че единствено с Движение за права и свободи не можем да създадем коалиция… По-добре ужасяващ край незабавно, в сравнение с да вършим безсмислени неща “, съобщи през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От своя страна съпредседателят на Политическа партия Асен Василев дефинира изявлението на Борисов като шизофренично:

„ Мисля че ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни в продължение на един месец, че нищо не можем и сме закарали страната в рецесия, а в този момент желаят от нас поддръжка за държавно управление “, съобщи той.

При това неуместно състояние, като най-голямата партия в Народното събрание, ГЕРБ би трябвало да даде пояснения на българските жители за какво смъкнаха ротационното държавно управление на Николай Денков и Мария Габриел, откакто толкоз доста държат на поддръжка от ПП–ДБ, при изискване, че идваше ред на техния министър-председател.

Ясно е, че няма по какъв начин ПП-ДБ да бъдат отговорни за всички беди в 1300 годишната история на България. Още повече, че през последните повече от 20 години ГЕРБ и Движение за права и свободи ръководят страната непрестанно и по собствен метод. Този метод изведе хората няколко пъти на митинги по улиците. Затова те успешно бяха наречени партии на статуквото. И тъй като ПП–ДБ са очевидната опция на статуквото, по тази причина и събират отричане от всички вероятни представители на това статукво. Комичното в тази ситуация е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи, въпреки че завоюваха безапелационно изборите, обезверено се нуждаят от поддръжката на Промяната, с цел да захвърлят в ъгъла балканския си ямурлук и да придобият най-малко малко европейска легитимност.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР