СподелиНяма да подам оставка, каза министърът на здравеопазването проф. Христо

...
СподелиНяма да подам оставка, каза министърът на здравеопазването проф. Христо
Коментари Харесай

Няма да подам оставка, каза министърът на здравеопазването Христо Хинков

Сподели
Няма да подам оставка, сподели министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков в ефира на бТВ във връзка промяната на шефа на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов ”.

Според Хинков оставка може да му бъде поискана единствено от премиера акад. Николай Денков. Министърът още веднъж повтори, че съгласно одитния отчет най-голямата незабавна болница в България е декапитализирана. Той е обмислял да изиска и оставките на членовете на борда на шефовете на лечебното заведение. „ Моите професионални решения, които се изискват от закона, не мога да ги съветвам на политическо равнище, те не са политически решения “ разяснява Хинков, запитан дали е приказвал с водачи на политически партии по проблема.

Докато съм министър, ще си съблюдавам отговорностите и ще върша всичко, което считам, че би трябвало да се направи за опазването на здравето и изявления няма да повлияят на моите решения, сподели Хинков в отговор на въпрос дали знае, че след ротацията към този момент няма да заема този пост, тъй като не се оправя със отговорностите си.

Той още веднъж повтори, че на няколко пъти е приказвал с ръководителя на парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов във връзка отчета и желанията си да смени шефа на „ Пирогов “, само че е получил сигнали, че това ще докара до съществени проблеми. В диалога се включи и самият проф. Ангелов, който отхвърли думите на Христо Хинков. „ Христо Хинков изпрати на имейла на комисията одитния отчет и по-късно беше извършен диалог, в който аз и той се уточнихме, че има подозрения във връзка с констатациите в одитния отчет и че би трябвало да изчака да бъде изработен одит от външни органи. Той сподели: „ да, склонен съм, и аз мисля по този начин “. След това го удостовери и пред медиите, като сподели, че шефът явно няма да бъде заменен “, описа Ангелов. Председателят на здравната комисия уточни още, че ще показа отчет за нарушавания по времето, когато сегашният здравен министър е бил шеф на Националния център за публично здраве и разбори. На това Христо Хинков изясни, че въпросният отчет с констатация, че няма нарушавания, е бил подписан от институции като прокуратурата, ДАНС, АДФИ и финансова полиция и също по този начин от премиера тогава Бойко Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР