СподелиНова атака с дрон срещу Запорожката АЕЦ повиши риска от

...
СподелиНова атака с дрон срещу Запорожката АЕЦ повиши риска от
Коментари Харесай

Повишен риск от „голям ядрен инцидент“ след атака срещу Запорожката АЕЦ

Сподели
Нова офанзива с дрон против Запорожката АЕЦ увеличи риска от „ огромен нуклеарен случай “, предизвестиха от Международната организация за атомна сила.

Снощи Русия упрекна Украйна, че е направила офанзива с дрон против нуклеарната централа, при която са ранени трима души. Киев отхвърля.

Според известие на съветската държавна корпорация за атомна сила „ Росатом “ тримата чиновници на атомната електроцентрала са били ранени при детонация покрай столовата. Последвали са гърмежи в товарната зона и на купола на Шести реактор на Запорожката АЕЦ.

Екип на Международната организация за атомна сила, който се намира в Запорожката АЕЦ, удостовери, че има нанесени вреди при офанзива с дрон на един от 6-те реактора. Украйна отхвърли съветските изказвания.

Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство съобщи, че Украйна не взе участие в каквито и да било въоръжени провокации в нелегално окупираната от Русия АЕЦ.

Запорожката централа беше окупирана от съветската войска на 4 март 2022 година – в самото начало на войната ѝ против Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР