СподелиНашата задача е да убедим хората, че силата е в

...
СподелиНашата задача е да убедим хората, че силата е в
Коментари Харесай

Уволненият областен управител на София: Демонтирането на МОЧА беше правилно и законно

Сподели
Нашата задача е да убедим хората, че силата е в тях и е значимо да гласоподават и да изберат в каква България желаят да живеят. Ще бъда в листите за народни представители от „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ на идните избори. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният регионален шеф на София Вяра Тодева.

По мотив освобождението ѝ тя разяснява: „ Всяко ново държавно управление си назначава регионалните шефове, това бе рутинна промяна. ”

За демонтажа на Паметника на руската войска, прочут като МОЧА, Тодева акцентира: „ Спазихме буквата на закона. Изпълнявахме решението на Общински съвет. Паметникът е потвърдено рисков и би трябвало да бъде реставриран, освен изместен. Няма причина монумент на непозната войска да бъде в центъра на столицата ни. Това беше вярното решение. ”

„ Преди 10 ноември държавната и общинската благосъстоятелност не са били разграничени, а след демокрацията бе планувано държавните и общинските парцели да бъдат разграничени. Това към момента не се е случило, а е трябвало да бъде реалност през 1996 година Държавата към момента не знае кои са всичките ѝ парцели. Има действителна заплаха страната и общините да изгубят огромна част от парцелите си. Последно опитахме да спасим 22 дка в „ Слатина ” край летището. Оказва се, че там има царски декрет, само че едно лице си е заградило парцела ”, предизвести тя.

„ Още през март месец, когато се водеха диалозите, ясно декларирахме, че в случай че няма тъкмо написани промени и дати за тях, няма по какъв начин това държавно управление да продължи. За мен изцяло разумно бе случилото се. Ние авансово спазихме ангажимента си акад. Николай Денков да подаде своята оставка, само че откакто не бе реализирано съглашение, разумно бе това ръководство да не продължи ”, разяснява тя несполучливата ротация в ръководството.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР