СподелиНад 800 снегопочистващи машини почистват в момента пътищата в страната,

...
СподелиНад 800 снегопочистващи машини почистват в момента пътищата в страната,
Коментари Харесай

Вижте каква е пътната обстановка след обилния снеговалеж

Сподели
Над 800 снегопочистващи машини почистват сега пътищата в страната, оповестиха от организация „ Пътна инфраструктура “. Приоритет са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите.

Призивът към водачите е да пътуват единствено при нужда, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, и да не изпреварват снегопочистващите машини.

По автомагистрала „ Тракия “ беше възобновено придвижването за леки коли в посока Пловдив, до момента в който камионите над 12 тона изчакват на място.

Тежкотоварните коли към този момент се движат и в двете направления по автомагистрала „ Струма “.

Все още е лимитирано придвижването на ТИР-ове през прохода „ Превала “.

До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин – Михалково е лимитирано придвижването на камиони над 12 тона.

Ограничение за камионите е в действие до 17 часа в област Враца. Те могат да минават по пътя Враца – Ферибот Оряхово и по пътя Плевен – Бяла Слатина – Борован, само че наложително с вериги.

Временно беше лимитирано придвижването и по пътя Гурково – Велико Търново – прохода на „ Републиката при 46-тия километър поради злополука. Леките коли бяха пренасочени по пътя Гурково-Мъглиж – Казанлък – прохода „ Шипка “, товарните изчакват на място.

Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата остава затворен и през днешния ден за визити, добавя БНР.

Тази нощ в София са осъществени обработки с разпространяване на смеси против замръзване и разчистване на сняг от улици и булеварди, по които се движи градския превоз във всичките 24 региона на Столичната община, както и съществени и вътрешно-квартални улици в регионите „ Искър “, „ Възраждане “, „ Оборище “, „ Средец “, „ Лозенец “, „ Триадица “, „ Младост “ и др.Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община (СО) в информация за ситуацията в София към 7:30 ч. през днешния ден.

Обработена е общинската пътна мрежа в регионите Панчарево, Люлин, Банкя, Нови Искър, също и Южната дъга на софийския околовръстен път.

Към този миг компаниите, ангажирани със зимното разчистване на града, не престават обработки с разпространяване на смеси в Слатина, Надежда, Връбница, Подуяне и Изгрев.

През деня работата ще продължи по разчистване на тротоари и пешеходни пространства.

В подготвеност са 216 снегопочистващи машини.

В планината Витоша е осъществено опесъчаване и побутване на снежна маса на пътища „ Бояна “ – околност „ Златни мостове “ и „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “. През деня ще се позволяват коли с сложени вериги, а в интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се позволява придвижването на коли по планинските пътища.

В момента градският превоз се движи на всички места и извършва нормалните си направления. До планината Витоша се движат автобусни линии 63 и 66.

Екипите на Столичния инспекторат наблюдават ситуацията и управляват дейностите на почистващите компании. Аварийните екипи на общината са на терен и правят обходи в града.

През деня температурите ще бъдат ниски. От Следствен отдел към окръжна прокуратура припомнят на етажните собствености, търговски обекти и офис здания да почистят пространствата пред съответните си здания. Шофьорите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат деликатно със съобразена скорост.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология през днешния ден сутринта на обособени места в Рило-Родопската област към момента ще превалява слаб сняг, само че до обед облачността и там ще се раздра и ще намалее, и над по-голямата част от страната денем ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в София – към минус 1°.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР