СподелиМного неща се счупиха. На първо място се счупи доверието,

...
СподелиМного неща се счупиха. На първо място се счупи доверието,
Коментари Харесай

Иван Начев само за ДЕБАТИ: Доверието се счупи, защото ГЕРБ-СДС промениха много от договореностите

Сподели
Много неща се счупиха. На първо място се счупи доверието, дотолкоз доколкото то съществуваше и беше относително нежно. Счупи се, тъй като тези, които трябваше да получат премиерския пост – в тази ситуация ГЕРБ-СДС, трансформираха въобще огромна част от предварителните договорености.

Това разяснява в изявление за ДЕБАТИ.БГ политологът Иван Начев.

„ Още в самото начало, когато се появиха тези неща, ние видяхме, че не става въпрос единствено за регулаторите. Ставаше въпрос за доста по-голяма смяна, тъй като една ротация, означаваше да има ротация и в министерските кресла, заместник-министрите, ротация на регионалните шефове, на заместниците им – т.е., нямаше по какъв начин ние да чакаме да се сменят единствено две персони, както авансово се смяташе. Освен това, помните, че тази ротация предвиждаше и промяна на ръководителя на Народното събрание, която също не се случи в този няколко месечен мандат “, изясни той.

По думите му и двете страни в преговорния развой са създали „ всичко допустимо “, с цел да изгорят мостовете в този развой.

„ Така че, тези две неща заедно доведоха до крайния резултат, който са явно предварителните избори, в случай че не допуснем, че има въпреки всичко една дребна възможност да се сформира държавно управление с един трети мандат “, добави Начев, имайки поради декларираните от „ Възраждане “ планове да сформират държавно управление.

По думите му евентуално изборите няма да бъдат „ 2 в 1 “, само че както и да се проведат, резултатът няма да се промени изключително доста и вероятността да не може да бъде формирано ново постоянно държавно управление остава огромна.

„ Аз не виждам огромна опция да се сформира ръководство, което да няма съдружно съглашение, на което то да стъпи, каквото беше това ръководство. Политическата процедура на ГЕРБ-СДС, в лицето и на Бойко Борисов, демонстрира, че те постоянно са бягали от такива съдружни съглашения. Те не обичат подобен вид съглашения “, сподели още политолотъг.

Цялото изявление с Иван Начев четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР