СподелиМинистерство на външните работи (МВнР) не е препъникамък. Продължаваме промяната

...
СподелиМинистерство на външните работи (МВнР) не е препъникамък. Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Пеевски: Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решават кой ще във Външно

Сподели
Министерство на външните работи (МВнР) не е препъникамък. „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) би трябвало изпълнят сделката – господин Денков да си отиде в просветителното министерство, а ГЕРБ да решат кой желаят да бъде в Министерство на външните работи. Това разяснява пред публицисти ръководителят парламентарната група (ПГ) на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който е посетител на IX-та национална конференция на младежкото Движение за права и свободи.

Пеевски разяснява, че от ПП-ДБ се пробват да изопачат нещата в медиите. Той акцентира, че няма никаква рекламация от страна на ГЕРБ да вземе министерството. „ Това министерство е на ГЕРБ и те могат да решат какво да се случи. Тук е просто непрекомерното предпочитание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако ПП-ДБ вземат още едно, ще са взели всичко и тогава какъв би бил смисълът от тази ротация – тя би била безсмислена “, сподели Пеевски.

Относно аргумента на ПП-ДБ, че в случай че Министерство на външните работи е в ръцете на ГЕРБ, ще имат прекомерно мощен глас във външната политика, в случай че имат и министър председател, Пеевски уточни, че и сега Бойко Борисов е ръководител на външната комисия в Народното събрание и ГЕРБ имат външен министър.

„ Изведнъж ПП-ДБ се разсъниха тъкмо преди ротацията и споделиха – но за какво Борисов е началник на външна комисия, Мария Габриел е на външно министерство “, съобщи Пеевски. Според него е редно в тази обстановка да се премери тежестта на партиите и да се види кой какъв брой министерства би трябвало да има. В този аспект господин Борисов направи голяма отстъпка – той сподели, че би трябвало да има минимални корекции, разяснява Пеевски.

ГЕРБ нямат никакви искания, а те (ПП-ДБ) претендират да вземат и едничкото малко министерство на ГЕРБ. Вие по какъв начин го разбирате това, попита Пеевски и настоя, че това не може да е повода да бъде бутната страната.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи разяснява, че ПП-ДБ и ГЕРБ са две огромни партии.

„ Те би трябвало да бъдат съществени и виновни към България. Шегичките би трябвало да спрат. Надиграването би трябвало да спре. Аз разговарях с сътрудниците и им споделих, че това би трябвало да спре. Трябва да си споделяме всичко и да управляваме устойчиво България, имаме извънредно постоянен парламент – евроатлантически, устойчиво държавно управление. Не може поради някакви щения на някой да намерим уютно, топло кресло – да бутнем страната. Има си извънредно положително място, Денков е извънредно добър учебен министър и Движение за права и свободи ще го поддържа да е подобен, съобщи Пеевски.

Той разяснява, че през днешния ден се чакат двама съпредседатели на младежкото Движение за права и свободи.

„ Като цяло нашите младежи би трябвало да се приготвят да ръководят България. Ние имаме неповторими фрагменти и работим да развиваме нашата младежка организация и сигурно те ще вземат участие в ръководството на България “, уточни Делян Пеевски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР