СподелиМинистерство на образованието и науките (МОН) Планира се в българските

...
СподелиМинистерство на образованието и науките (МОН) Планира се в българските
Коментари Харесай

МОН въвежда нови часове за учениците

Сподели
Министерство на образованието и науките (МОН) Планира се в българските учебни заведения да бъдат въведени часове по здравна просвета.

Идеята е децата да получават в учебно заведение умения и познания по какъв начин да се защищават от нездравословни за здравето опасности като тютюнопушене, опиати, принуждение и неприятни човешки взаимоотношения.

Естеството на уроците ще бъде съобразено с тяхната възраст.

Плановете разкри заместник-министърът на опазването на здравето доцент Михаил Околийски. това стана на кръгла маса на тематика „ С отговорност към здравето на българските деца “, проведена от Българския Червен кръст.

По думите му новите уроци се чака това да бъдат въведени още тази година.
Предстоят диалози с МОН
и Министерството на труда и обществената политика по кое време да са часовете по здравна просвета.

В рамките на Националния проект за възобновяване и резистентност има целенасочена активност, която е по линия на Министерството на здравеопазването (МЗ) и Министерството на науката и образованието (МОН), да се основат уроци по здравна просвета и обучение във всички български учебни заведения, уточни още Околийски.
Над 14 000 възпитаници в 150 учебни заведения
от цялата страна се образоват в професионални паралелки в направление „ Изкуства “ и профилирани паралелки с профил „ Музика “ и „ Изобразително изкуство “. С тях работят 701 учители по музика, хореография – български и съвременни танци, корепетиция и изобразително изкуство. Това сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

По думите му още десетки хиляди деца се включват в занимания по ползи, в групи, образувани по европейски планове. Също и по национални стратегии като „ Заедно в изкуствата и в спорта “ на МОН.

Над 9,5 милиона лв. са вложени в възобновяване на образователни кабинети и класни стаи по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “, добави още той.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР