СподелиЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заговори за предсрочни избори,

...
СподелиЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заговори за предсрочни избори,
Коментари Харесай

Борисов отново заплаши с избори, ако Външно не е при ГЕРБ. Петков: Няма да се наведем

Сподели
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж заприказва за предварителни избори, в случай че не бъде изпълнено настояването им Министерството на външните работи да бъде при ГЕРБ.

Според него, в случай че това не стане, сглобка няма да има и до ротация няма да се стигне.

„ И ясно, и тъкмо: Мария Габриел – министър председател, Външно министерство само, което имаме сега при нас, да се избере министър, който пази не партийни ползи, а държавните ползи.

Всички министри и регионални шефове остават при тях. Ако това не се случи, няма ротация, тоест, няма какви договаряния да се водят повече “, сподели пред кореспонденти в коридорите на Народното събрание Бойко Борисов, оповестява БНР.

В изказването си Борисов разяснява и вчерашния избор на Цветомир Петров за ръководител на Столичния общински съвет. Той отхвърли ГЕРБ да е взел участие в сделки за обезпечаване на болшинство и заприказва за избори за кмет на София.
„ Нито има сглобка, нито има сварка, нито има някаква сделка. Просто опозиционните партии, да ги назовем, в Съвета дадоха едно време нещо да се случи вероятно, тъй като през вчерашния ден в случай че не беше минало това, днеска щяхме да сме към този момент на избори “, съобщи той.

Ако някой ни заплашва с предварителни избори – ние не се плашим. Ако ще играем на червени лини – в никакъв случай няма да се наведем, отговори съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Да се заплашва с избори „ две в едно “, тъй като не може да се съвмести един тим, който към този момент работи, и някакви хора почват да чертаят линии за избори, това за мен е освен липса на държавническо държание, само че и някакъв вид нарцисизъм, който в този миг е безусловно непроизводителен в диалозите “, сподели още Петков.

„ Защо би трябвало да си приказваме за червени линии, когато има един работещ тим “, попита той.

От наша позиция, този вид червени линии няма да проработят. Ние в никакъв случай не сме се навеждали, в случай че някой ни заплашва с нещо, уточни Петков.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР