СподелиЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва посещението си в Будапеща

...
СподелиЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва посещението си в Будапеща
Коментари Харесай

Преговори за коалиция все пак ще има. Според Борисов ПП-ДБ са „самонадеяни“, а Радев – разумен човек

Сподели
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов употребява визитата си в Будапеща за нова порция нападки към бъдещите му съдружни сътрудници.

След като упрекна ПП-ДБ за това, че са самонадеяни и тласкат страната към рецесия, Борисов съобщи, че договаряния за ротацията въпреки всичко ще се водят и остави малка врата за предварителни избори.

В същото време водачът на ГЕРБ за следващ път се обърна ласкателно към президента Румен Радев, който нападаше преди години, само че през днешния ден явно избира пред съдружните си сътрудници.

„ Габриел, която е претендент за министър председател, надлежно – определен от нея спомагателен екип в най-важните сфери – правораздаване, енергетика, строителство – тя ще ръководи този кабинет и ще каже с кои министри може да работи.

Затова е разумно договарянията да се водят от този човек.

Ако желаеме министър председател Послушко, в тази ситуация Денков, който аз доста почитам, който не можеше да вземе решение, в случай че не се чуе с една поредност хора, министър председателят е овластен от народа да взима бързи и смели решения, даже да сгреши. Как би се чувствал Денков, в случай че на главата му седят 4 – 5 водачи, той усеща ли се началник?



Аз не желая Мария Габриел да се усеща като Послушко и преди да вземе решение, да пита няколко души. Тя би трябвало да може да каже: „ Мога да работя по този метод, подпишете това съглашение! “ или „ Не мога да работя по този начин! “ – тогава няма да го подпиша “, съобщи Борисов.

Борисов за следващ път разкритикува ПП-ДБ за бързото гласоподаване на оставката на кабинета „ Денков “. Той сподели, че не схваща за какво не са отсрочили гласуването за идната седмица, тъй че да има време за договаряния.

„ В случая президентът не ни е отговорен. Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат какъв брой са велики, ни тласнаха в рецесия. Предполагам, президентът е рационален човек, тъй че се надявам, че идващите няколко дни няма даже да изиска да се забърква “, уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дава отговор на журналистически въпроси. Борисов е в Букурещ на конгреса на Европейската национална партия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР