СподелиКомунистическото правителство в Куба обяви късно снощи, че ще премахне

...
СподелиКомунистическото правителство в Куба обяви късно снощи, че ще премахне
Коментари Харесай

В Куба комунизмът победи – ще имот ток на всеки 12 часа

Сподели
Комунистическото държавно управление в Куба разгласи късно нощес, че ще отстрани всички работни позиции в държавния бранш, които не са от значително значение, с цел да се оправи с рецесията с спирането на електрозахранването, съобщи Ройтерс.

Спирането на тока към този момент продължава по 12 часа дневно и визира милиони поданици на острова.

През тази седмица в Куба се следи „ трагично дълго “ спиране на електрозахранването даже и за страна, привикнала към сходен дефицит, написа Българска телеграфна агенция.

Цели провинции останаха без ток с часове, а доста местоположения отвън столицата Хавана имат по-малко от шест часа електричество на ден.

Премиерът Мануел Мареро посочи измежду аргументите за актуалната рецесия добре познатата на всички кубинци съвършена стихия от неприятна инфраструктура, дефицит на гориво и повишено търсене.

„ Най-сериозната причина е дефицитът на гориво “, съобщи Мареро в телевизионно послание, което беше прекратено за няколко часа поради механически усложнения.

„ Силните ветрове и вълнението на морето, които започнаха с прекосяването на урагана „ Милтън “ предходната седмица попречиха на доставките на така и така оскъдното гориво с лодки до електроцентралите “, споделиха високопоставени източници.

Двете най-големи електроцентрали „ Антонио Гутиерес “ и „ Фелтон “ създават по-малко от естественото количество електрическа енергия, заяви държавното управление и скоро ще бъдат затворени за поддръжка, част от петгодишен проект за възкръсване на западналата кубинска инфраструктура.

Бързоразвиващият се частен бизнес в Куба, който съгласно управляващите използва доста количество електрическа енергия, скоро ще заплаща по-високи сметки, сподели Мареро.

Високопоставени представители на бранша обявиха, че производството на електрическа енергия ще се усъвършенства през идните дни.

Кризата с електрическата енергия на острова прави живота на кубинците нетърпим, защото те би трябвало да се оправят и с дефицита на хранителни артикули, гориво, вода и медикаменти, което пък води до рекордно изселване от острова през последните години.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР