СподелиКои министри ще запазят постовете си след евентуалната ротация на

...
СподелиКои министри ще запазят постовете си след евентуалната ротация на
Коментари Харесай

Министрите от кабинета „Денков“ още не са запознати с оценката за работата си

Сподели
Кои министри ще запазят постовете си след възможната ротация на министър председателите в държавното управление? Според финансовия министър Асен Василев измененията в състава на кабинета ще бъдат минимални. След съвещанието на Министерския съвет тематиката разясниха и други негови сътрудници.

Министърът на стопанската система в оставка Богдан Богданов сподели, че не е осведомен с оценката за работата си.

„ Очаквам оценка от самия министър-председател. Преговори постоянно би трябвало да има, без значение в каква обстановка се намираме, тъй че е значимо да запазим успокоение, договарянията да минат и оттова нататък да е ясно кой какво ще прави “, уточни той.

Министърът на превоза Георги Гвоздейков пък съобщи, че неговият бележник с оценката останал у дома.

„ Всичко си е както и преди, продължаваме си работата до решение на Народното събрание “, добави той.

Министърът на земеделието Кирил Вътев твърди, че не се вълнува дали ще остане ли на поста:

„ Върша си работата все едно, че няма ротация “, сподели той.

Министърът на спорта Димитър Илиев счита, че кабинетът си прави добре работата. Той разяснява и рецензиите към работата му от страна на водача на ГЕРБ.

„ Всеки има право да подлага на критика. Докато не стане явен съставът на новото държавно управление, ние ще работим по метода, по който сме го правили до момента “, разяснява Илиев.

И министърът на защитата Тодор Тагарев отхвърли рецензиите на сътрудниците в ръководството по тематиката за забавената военна помощ на страната ни за Украйна.

„ Това с БТР-ите и ръкавиците е безусловно несериозно. Аз съм претръпнал към офанзивите от ден първи, откогато съм министър. Оценки още не сме получили. Имах една среща с госпожа Габриел, тя изиска да ѝ изпратим информация по разнообразни въпроси, което сме създали. Ще се чуем скоро “, сподели Тагарев.

Един от подложените на критика от водача на ГЕРБ министри – този на финансите – Асен Василев съобщи, че ведомството му е изпълнило всичко заложено в програмата за 9 месеца ръководство. Коментира и рецензиите на Бойко Борисов към работата му:

„ С работата си като финансов министър съм потвърдил, че каквото сме написали в бюджета, се е случило. Не виждам за какво или по какъв начин бих подхлъзнал някого. Не бих коментирал господин Борисов, по-добре него питайте за рецензиите. Що се отнася до рецензии, свързани с това, по какъв начин се назначават хора, има си институционален ред “.

На въпрос на БНР дали чака да бъде част от кабинета при възможната ротация, той отговори, че това ще зависи от Народното събрание.

„ Най-важното нещо по време на договарянията е по какъв начин ще проработят регулаторите “, добави Асен Василев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР