СподелиКипър не е загубил нито едно евро от европейските кохезионни

...
СподелиКипър не е загубил нито едно евро от европейските кохезионни
Коментари Харесай

Отличник: Кипър е усвоил 100% европейските средства за 2014-2020 г.

Сподели
Кипър не е изгубил нито едно евро от европейските кохезионни фондове за миналия шестгодишен програмен интервал 2014-2020 година

Страната e в челото на Европейския съюз със 100% асимилиране на европейските средства, оповестиха от Министерството на финансите.

Кипър е усвоил изцяло и сполучливо отпуснатите му 880 млн. евро по европейската политика за доближаване посредством общи обществени вложения, надхвърлящи 1 милиарда евро, разгласи финансовото министерство в специфичен доклад.

Проектите, изпълнени благодарение на европейските запаси, са довели до 5% растеж на брутния вътрешен артикул и са основали 24 000 нови работни места, уточни министерството.

Страната оптимално се е възползвала от финансирането на стратегии, които предизвикват развиването, заетостта и общественото включване, оповестява БНР.

Средства от кохезионните фондове са ориентирани за основаването на Центъра за нововъведения в Никозия и осведомителната система на националния здравноосигурителен фонд.

Реализирани са многочислени проекти за подкрепяне на предприемачеството на младежи и дами, икономисване на сила в постройките, ръководство на водните запаси, инфраструктурни планове за обновяване на градовете.

Според министъра на финансите Макис Керавнос новото предизвикателство е цялостното асимилиране на 1,8 милиарда евро по европейската стратегия „ Талия “ до 2027 година с планове за стабилно развиване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР