СподелиИранското военно ръководство днес оцени като успешна снощната масирана ракетна

...
СподелиИранското военно ръководство днес оцени като успешна снощната масирана ракетна
Коментари Харесай

Иран предупреди, че ще нанесе още по-мащабен удар при ответно израелско нападение

Сподели
Иранското военно управление през днешния ден оцени като сполучлива снощната масирана ракетна офанзива против Израел и предизвести, че ще нанесе още по-мащабен удар при положение на ответно израелско нахлуване, оповестиха Ройтерс и ДПА.

„ Причината за интервенцията беше пресичането на алените линии от ционисткия режим “, съобщи началникът на генералния щаб на иранските въоръжени сили военачалник Мохамед Багери, представен от организация ИСНА. Той добави, че ответните удари против Израел са били сполучливи.

Нападението с кодово название „ Спазено заричане “ е било осъществено в отговор на гибелта на високопоставени ирански офицери в Сирия при хипотетичен израелски въздушен удар по иранското посолство в Дамаск по-рано този месец.

„ Нашият отговор ще бъде доста по-масиран от снощните бойни дейности, в случай че Израел отговори на Иран “, съобщи ген. Багери. Той добави, че Техеран е предал през Швейцария предизвестие към Вашингтон, че поддръжка на израелски отговор против Иран ще докара до това американските военни бази в района да бъдат превърнати в цели.

„ Операциите ни завършиха и нямаме желание да ги продължаваме “, съобщи генералът, който посочи, че страната му сполучливо е блъснала две израелски военни бази.

В послание пред иранската държавна телевизия командирът на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война генерал-майор Хосеин Салами съобщи, че всяка израелска офанзива против ползите, имуществото, чиновниците или жителите на Иран ще получи отговор на израелска територия.

Палестинската екстремистка формация „ Хамас “, която води война към този момент над половин година против Израел в Газа, поддържа дейностите на Иран.

„ Ние, в „ Хамас “, считаме военната интервенция, извършена от Ислямска република Иран за естествено право и подобаващ отговор за закононарушението против иранското консулство в Дамаск и убиването на няколко от командирите на Революционната армия “, се споделя в публично изказване на „ Хамас “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР