СподелиГерманският вътрешен министър Нанси Фезер обяви, че временно ще бъдат

...
СподелиГерманският вътрешен министър Нанси Фезер обяви, че временно ще бъдат
Коментари Харесай

Граничният контрол в Европа се завръща заради Евро2024

Сподели
Германският вътрешен министър Нанси Фезер разгласи, че краткотрайно ще бъдат възобновени инспекциите по всички граници на Федералната република по време на Европейското състезание по футбол това лято, съобщи ДПА.

„ За времето на шампионата краткотрайно ще правим инспекции по всички граници на Германия, с цел да не допуснем влизането на територията на страната на хора, склонни към прояви на принуждение “, сподели Фезер в оповестено през днешния ден изявление пред районното немско издание „ Райнише пост “.

По думите ѝ мярката е нужна за гарантирането на най-хубавата допустима отбрана на значимото интернационално събитие. Ударението ще бъде сложено върху отбраната от екстремисти, хулигани и други причинители на насилствени дейности, значим акцент ще бъде и мрежата за сигурност против кибернападения, добави министърът.

„ Вниманието ни е ориентирано най-много към тези настоящи закани “, сподели Фезер.

Евро 2024 стартира в Германия на 14 юни. Финалът е на 14 юли. През 2006 година Федералната република краткотрайно замрази действието на Шенгенското съглашение, връщайки краткотрайно инспекциите по вътрешните граници на Европейски Съюз поради Световното състезание по футбол тогава, на което тя още веднъж беше хазаин, напомня Българска национална телевизия.

Фезер загатна още преди дни, че обмисля връщане на граничните инспекции за Европейското състезание.

В средата на февруари вътрешният министър продължи доникъде на юни периода на инспекциите по границите с Полша, Чехия и Швейцария като мярка за секване на активността на каналджиите и противозаконната миграция.

И четирите страни членуват в шенгенската зона за безвизово пътешестване, което значи, че нормално по границите с тях няма граничен надзор, а се правят само обособени, лимитирани по брой инспекции на инцидентен принцип.

През последните години обаче Германия неведнъж се възползваше от правото си да стяга граничния надзор поради засиления приток на мигранти и претенденти за леговище.

Проверките бяха върнати и по границата с Австрия през 2015 година, където остават в действие и до през днешния ден.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР