СподелиФестивалът Лунар“ ще се проведе в София на 9 май

...
СподелиФестивалът Лунар“ ще се проведе в София на 9 май
Коментари Харесай

Галерия под открито небе: Фестивалът „Лунар“ ще се проведе в София

Сподели
Фестивалът „ Лунар “ ще се организира в София на 9 май и ще продължи до 12 май.

Проявата съставлява изложба навън и е със свободен достъп.

Третото издание на фестивала планува на над 22 местоположения – здания и площади, да бъдат показани над 40 произведения – 3D мапинг проекции и светлинни съоръжения.

Всички светлинни произведения и съоръжения ще бъдат дейни всеки ден в границите на фестивала от 21:00 – 00:00 ч.

Двадесет и две са светлинните произведения, които ще преобразят София в изложба под намерено небе, оповестяват уредниците.

Видео и неподвижен 3D мапинг, светлинни съоръжения, имерсивни прекарвания и лазерно шоу, ще озарят редица от обичаните столични здания и паркове. Над 20 актьори от целия свят ще показват своето изкуство в самобитния 4,5-километров маршрут на събитието.

Тази година, уредниците обособяват нова фестивална зона – Южен парк 2. Локациите ще бъдат налични изцяло гратис, а светлините ще бъдат включени сред 21:00 и 00:00 ч. във всяка от четирите вечери.

Девет видео и три статични проекции върху здания, имерсивно прекарване, лазерно шоу и ателие за изобразяване със светлина, ще чакат посетителите на събитието. С цел жителите и гостите на града да се насладят оптимално на арт фестивала, Столичната община ще обособи пешеходни зони и по-голяма периодичност на линиите на градския превоз.

Заради фестивала градският превоз в София ще бъде с удължено работно време, а в центъра на София няма да бъдат допускани коли.

До 1:30 часа през нощта ще работи метрото ще има и обезпечен нощен градски превоз.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР