СподелиФалитът на държавата отново се отложи! Това написа в профила

...
СподелиФалитът на държавата отново се отложи! Това написа в профила
Коментари Харесай

Асен Василев: Който ви плаши с фалит, иска да открадне парите на държавата

Сподели
Фалитът на страната още веднъж се отсрочи! Това написа в профила си във фейсбук някогашният финансов министър Асен Василев и разгласява настояща графика на Евростат за доказателство. В нея ясно се вижда, че за 2023 година най-ниските съотношения на държавния дълг към Брутният вътрешен продукт са регистрирани в Естония (19.6%), България (23.1%) и Люксембург (25.7%).

Ето и целия текст на Василев:

Данните на Евростат демонстрират:
Дефицит на България за 2023 година е – 1,9% от Брутният вътрешен продукт. Средният недостиг на страните в Европейски Съюз е – 3,5%.Дълг към Брутният вътрешен продукт в края на 2023 година е – 23,1% – вторият най-нисък от страните в Европейски Съюз след Естония. Средният дълг към Брутният вътрешен продукт за страните в Еврозоната е 88,6%. По сезонно изгладени данни бюджетният баланс за четвъртото тримесечие е +3,6%, което значи максимален остатък от 2004 година насам.
Служебният финансов министър Людмила Петкова на 8 април ни наплаши, че хазната останала единствено с 6,6 милиарда лева, само че откакто влязоха постъпленията от Данък добавена стойност 10 дни по-късно сама разгласи, че запасът към този момент е 10,9 милиарда лева

Пари в страната има. Който ви плаши с банкрут, желае да ги открадне.

 

 Евростат статистика

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР