СподелиДоживотен затвор за бившия полицай, обвинен за убийството на родителите

...
СподелиДоживотен затвор за бившия полицай, обвинен за убийството на родителите
Коментари Харесай

Окончателно: Бившият полицай Венцеслав Караджов ще лежи доживот за убийство на родителите си

Сподели
Доживотен затвор за някогашния служител на реда, упрекнат за убийството на родителите си. Решението е дефинитивно. Това оповестяват от Върховен касационен съд на уеб страницата си.

Във Върховен касационен съд е получено съобщение от прокурор за подхванати дейности по осъществяване на наложеното наказване и правосъдното решение е оповестено.

Припомняме, че преди няколко дни някогашният служител на реда от Пловдив Венцеслав Караджов се барикадира в дома си, откакто разбра за окончателната присъда, и отхвърли да иде в пандиза. Наложи се психолози да бъдат изпратени на място, с цел да го убеждават да излезе. Досега той беше под домакински арест и обжалваше присъдата от пожизнен затвор, дадена му от по-долните инстанции.

Ето и хронологията на правосъдната сага:

С присъда на Окръжен съд – Пловдив той е приет за отговорен за това, че на 15 май 2016 година в Пловдив преднамерено умъртвил родителите си с особена свирепост и с користна цел. Причината е, че родителите му не желали да му трансферират къща. Наложено му е наказването „ пожизнен затвор “.

От наказването е приспаднато времето, през което е бил арестуван.

Съдебният състав на Върховен касационен съд приема касационните тъжби на Караджов и защитничката му Зоя Тошкова за неоснователни.

В претекстовете си висшите съдии установяват,че подсъдимият е познавал навиците на родителите си и е знаел, че след 19,00 часа те се прибират в къщата си, с цел да вечерят и гледат телевизия, и че нормално по това време не ги посещават съседи и другари, които биха го заварили на мястото на престъплението. При реализиране на убийството е използван ауспух, подложен на револвера.

„ Установяването на посоченото събитие е от значително значение, защото потвърждава, че причинителят авансово се е подготвил за осъществяване на закононарушението, като си е набавил средство за попречване на опцията някой от съседите или от работещите в подстанцията, граничеща с парцела на потърпевшите, да чуе изстрелите, а това обосновава извода, че действието е авансово квалифицирано, т. е. то е преднамерено “, пишат висшите съдии.

Според тях се открива съществуването на разнообразни благоприятни условия подсъдимият да се достави с патрони от типа на употребяваните за убийството, като от голяма важност е най-много фактът, че такива са открити в дома му. Намеренията на местопроизшествието „ кози крайник “ принадлежи на Караджов. С него той е разрушил катинара на вратата на парцела.

Макар и единствен правоприемник на родителите си, Караджов не е бил подготвен да чака да закупи въпросния парцел по натурален път.

„ Доказателство за това са напъните му в годините по всевъзможен метод (чрез завеждане на цивилен и наказателни каузи, сигнали до административни органи, непрекъснати кавги и разправии и т. н.) да принуди потърпевшите да го признаят за едноличен притежател на целия парцел “, показват съдиите.

В решението на Върховен касационен съд се обобщава, че апелативният съд, анализирайки задълбочено и в цялост доказателствената цялост, е достигнал до законосъобразния извод, че подсъдимият освен е имал претекст да реализира действието, само че е разполагал и с справедлива опция да го извърши, подготвил се е за това и е осъществил закононарушението.

Венцеслав Караджов до последно твърди в съда, че е почтен и различен е прострелял родителите му. На едно от съвещанията е изнесена шокиращата информация, че той е имал на компютъра си директория, озаглавена „ Гадовете “, касаеща имотния му спор с родителите.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР