СподелиДнес и във вторник президентът Румен Радев ще проведе консултации

...
СподелиДнес и във вторник президентът Румен Радев ще проведе консултации
Коментари Харесай

Радев започва консултации с партиите

Сподели
Днес и във вторник президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание.

Според авансово оповестения от президентството график – диалозите стартират през днешния ден в 09:30 с най-голямата политическа мощ ГЕРБ-СДС. В 11:30 ще са консултациите с ПП-ДБ, а надлежно в 14:00 с Движение за права и свободи.

Утре диалозите не престават с останалите парламентарно показани политически сили – Възраждане, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Припомняме, че през уикенда се организираха интензивни договаряния сред групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление.

От страна на ГЕРБ на масата бе поставено съглашение, което да трансформира сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предложиха меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

От страна на ГЕРБ-СДС в договарянията взе участие напълно дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ бяха показани от напълно мъжки екип в състав Николай Денков и водачите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР