СподелиДелян Пеевски бавно натрупа толкова много авторитет, че в момента

...
СподелиДелян Пеевски бавно натрупа толкова много авторитет, че в момента
Коментари Харесай

Анализаторът Виктор Димчев: ДПС иска да е втора политическа сила, а Пеевски – да управлява България

Сподели
Делян Пеевски постепенно натрупа толкоз доста престиж, че сега не просто е един ненавиждан или пък карикатуризиран облик от публицисти и жители, а по-скоро един обединител на нацията, който от името на политическата партия, която той ще оглави напълно скоро на символичната дата 24 февруари, се приготвя да ръководи България. Това съобщи пред „ Фокус “ политическият анализатор Виктор Димчев.

„ Заявката на Движение за права и свободи е да стане втора политическа мощ, каквато ние я виждаме даже в последното изследване на “Тренд “. Със напълно малко напор Движение за права и свободи безпроблемно би могла да бъде второто политическо ядро в България с изключение на ГЕРБ. Така че следва да следим този муден напредък на Делян Пеевски, който ще размени Румен Радев като кандидат за купата “Политик № 1″, която лишиха от Бойко Борисов през 2020 година “, сподели още Димчев.

Според анализатора обликът на Пеевски от ден на ден се постанова в общественото пространство.

„ Това е по този начин, заради повода, че хората, които стоят зад пиара на Делян Пеевски, ловко употребяват всяка опция, в която той е хулен или някой му се радва, с цел да може да бъде налаган от ден на ден като оня, който разпределя порциите и взема верните решения. Неговата позиция съвсем постоянно е акуратна към настоящите политически събития. И обликът му ще бъде натрапен до степен, до която ние виждаме сега облиците на хора като Асен Василев или Кирил Петков “, счита Димчев.

Той предвижда, че Бойко Борисов все по-малко ще се появява в центъра на общественото внимание, тъй като самичък осъзнавал, че ролята, която си е избрал, изключително на последните локални избори, го е оставила в ролята на губещ.

„ И той би трябвало да извади нещо от ръкавите, някаква забавна загадка хрумка, с цел да успее да се върне в играта още веднъж. Личи едно съмнение, което се построява към него, и преливане на престиж, който до неотдавна бяхме привикнали да свързваме единствено с неговото име, към Делян Пеевски, който от своя страна неприкрито приказва за (не)коалицията ни и никой не отхвърля това негово право да бъде част от управническата коалиция. Иначе казано, Борисов става Делян Пеевски, което е извънредно завладяващо на фона на техните взаимоотношения от 2013 година, когато единият щеше да вкарва в пандиза другия. Сега те двамата са дружно в съдружно единение с третия, който щеше да вкарва Бойко Борисов в пандиза “, показва анализаторът.

ГЕРБ имат прочут проблем с подмяната на поколението – сред първото потомство политици, които като че ли си отиват, и новата вълна политици, която явно не идва, добави Димчев.

„ На доста места в страната ГЕРБ имат проблеми със личните си структури и това се корени в метода, по който беше формирана партията. Надявам се, че този развой може да бъде овладян, тъй като България има потребност от мощни партии и на локално равнище, и на национално равнище, защото съвсем всички локални парламенти, да не кажа на процедура всички, са в проблем да се конституира болшинство. Много от локалните парламенти към момента не работят и не се обрисува в скоро бъдеще да работят. В някои от тях ще има нови касационни избори, има правосъдни проблеми, а настрана от това, не съумяват просто да се схванат ръководещите по какъв начин тъкмо да ръководят, без значение кой е кметът, дали е от ГЕРБ или е от някоя от другите партии. Тези проблеми скоро ще станат толкоз съществени, че ще се наложи или част от парламентите да спрат да работят, или градовете да затънат в проблеми, които до неотдавна не бяха виждани. И методът това да се оправи е да се последва евентуално сглобката на национално равнище, с цел да могат ГЕРБ и Политическа партия да продължат да мелят с благословията на Движение за права и свободи. Които на районно равнище имат извънредно огромна мощ в локалните парламенти и могат да допринесат за една евроатлантическа стаблиност и на районно равнище “, счита Димчев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР