СподелиДАНС наложи забрана за влизане в страната на две лица,

...
СподелиДАНС наложи забрана за влизане в страната на две лица,
Коментари Харесай

ДАНС откри двама руски шпиони, представяли се с фалшиви документи като българи

Сподели
ДАНС наложи възбрана за влизане в страната на две лица, открити като разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация.

Със заповед на ръководителя на ДАНС на 26.02.2024 година на съветските жители Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 година в Калининград, Руска Федерация и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област на Руската федерация, е наложена насилствена административна мярка „ възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз “ за период от 5 години.

Установен е интервалът, в който двете лица са обитавали на територията на Република България, представяйки се за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова, употребявайки персонални документи с посочените самоличности.

В ДАНС е добита информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

Според добитите данни, главната цел на наличието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи достоверността на същите, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на Република България.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР