СподелиЧленовете на служебния кабинет, ръководен от Димитър Главчев и назначен

...
СподелиЧленовете на служебния кабинет, ръководен от Димитър Главчев и назначен
Коментари Харесай

Служебният кабинет положи клетва. Компрометирано МВР и приближен до Радев организират изборите

Сподели
Членовете на служебния кабинет, управителен от Димитър Главчев и назначен от президента, поставиха клетва на изключително съвещание на Народното събрание.

Новоназначеният длъжностен министър председател съобщи пред публицисти, че най-важната задача на държавното управление му ще бъде провеждането на почтени избори.

Съставът на кабинета, който беше разгласен още предходната седмица, обаче хвърля подозрения към това до каква степен почтени ще бъдат изборите.

В Министерство на вътрешните работи министър остава Калин Стоянов, за който ГЕРБ и Движение за права и свободи се застъпиха след погрома на почитатели в София по време на митинг против управлението на БВФ. Името на Стоянов беше забъркано и около разстрела на Мартин Божанов – Нотариуса. 

Както към този момент стана ясно, има подозрения за контакти на Стоянов с Божанов, а за активността на Нотариуса той е бил наясно като шеф на ГДБОП. По-късно министърът разгласи, че точно по негово време е почнало следствието на Нотариуса, само че явно до разплитането на мрежата не се стигна след показния разстрел в София.

В същото време името на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев също беше забъркано в цялата тази плетеница. След като в началото той подаде оставка, я отдръпна с претекста, че я е поддал под напън от и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов.

По-късно изтекоха протоколи от разпит на предпазен очевидец, за който се допуска, че е самият Коцев, който показва връзки на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков се е срещал с Мартин Димитров и сина му Стефан, които имат „ топла “ връзка с контрабандиста Никола Николов-Паскал.

С имената на последните пък беше обвързано името на новоназначения от държавното управление на Николай Денков шеф на митниците Петя Банкова, която е в ареста дружно със Стефан Димитров по обвинявания за покровителстване на контрарабандата.
Оказва се, че двама от най-важните хора в процеса по организирането на изборите –
Калин Стоянов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, макар опетняването на имената и на двамата.



Третият най-съществен човек за организирането на изборите е външният министър, който дава отговор за провеждането на вота зад граница.

В последния миг като името на новия се свързва с последния назначен от президента длъжностен кабинет, който се оглавяваше от сегашния консултант на президента Гълъб Донев.

Именно в мандата на служебното държавно управление новият длъжностен външен министър Стефан Димиров е бил препоръчан от Донев за дипломат в Черна гора, а президентът Румен Радев е подписал указа за назначението му.

Това не е единственото име, което се свързва служебния кабинет на Димитър Главчев с президента Радев. На поста министър на културата застава Найден Тодоров, който беше на този пост в кабинета на Гълъб Донев. Петър Димитров, който ще бъде министър на околната среда и водите, беше зам.-министър в екоминистерството в държавното управление на Николай Денков, само че неговата политическа кариера започва в кабинета на Стефан Янев през 2021 година – някогашен консултант на президента Румен Радев и по-късно назначен от него за длъжностен министър председател. Димитров беше и в екипа на служебния министър председател Гълъб Донев – от август 2022 година до юни 2023 година

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР