СподелиБившият директор на агенция Митници“ Петя Банкова остава в ареста,

...
СподелиБившият директор на агенция Митници“ Петя Банкова остава в ареста,
Коментари Харесай

„Преврат в МВР“: Свидетели разкриват конспирация с катаджия в нея

Сподели
Бившият шеф на организация „ Митници “ Петя Банкова остава в ареста, удостовери дефинитивно Софийският апелативен съд на свое съвещание в четвъртък.

В ареста остава и Стефан Димитров, който е апетитен за участник в незаконна група за контрабанда дружно с Банкова, татко му Марин Димитров и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

По-рано през днешния ден стана известно, че на Банкова е повдигнато ново обвиняване – за насила.

В хода на делото през днешния ден стана ясно, че очевидци от Министерство на вътрешните работи са чували доста постоянно за Стефан Димитров, никой обаче не го е виждал, макар че Димитров е опитвал да оказва въздействие на някои от тези очевидци.

В същото време бяха прочетени и показания, съгласно които някогашният вътрешен министър Бойко Рашков, дружно със съветника на Николай Денков Тенчо Тенев –



някогашен шеф на столичния КАТ, Георги Георгиев от Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи и татко и наследник Димитрови, подготвяли прелом в Министерство на вътрешните работи.

Целта им била да смъкват Калин Стоянов от министерския пост, а на него да бъде подложен Живко Коцев.

„ Това не може да бъде доказателство. Преврат в МВР… Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Нереално е “, сподели юрист Ивайло Найденов, който съставлява Стефан Димитров пред съда.

В същото време Министерство на вътрешните работи изпрати писмен отговор до парламентарната анкетна комисия, която ревизира за корупция в митниците и „ възможната роля на Асен Василев, от който излиза наяве, че „ Марин и Стефан Димитрови

девет пъти са се срещали с Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи в интервала от 28 май 2021 година до 30 март 2022 година

Част от срещите са били с дълготрайност от 10 до 15 минути.

В писмения отговор се показва още, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев не е заявил безценен часовник, получен като подарък.

Мотивите, с които съдът остави Банкова и Димитров в ареста, са, че има обосновано съмнение, че двамата са направили закононарушенията, в които са упрекнати, като беше посочено, че в тази посока все още има събрани голям брой гласни и писмени доказателства.

Магистратите одобриха още, че няма заплаха обвинените лица да се укрият, в случай че ограниченията им бъдат променени, само че въпреки това заради високата социална заплаха на действието е допустимо двамата да извършат други закононарушения, оповестява Българска национална телевизия.

Вън от това здравословното положение и на двете арестувани лица разрешава пребиваването им в следствения арест, одобри съдът.

Определението на Софийския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР