СподелиБългария е съюзник и надежден приятел на Турция. Това заяви

...
СподелиБългария е съюзник и надежден приятел на Турция. Това заяви
Коментари Харесай

Ердоган с видеопослание на конференцията на ДПС: България е ценен съюзник и приятел на Турция

Сподели
България е съдружник и благонадежден другар на Турция. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеопослание във връзка 11-ата Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), оповестяват от Дирекцията по връзки на турското президентство.

В обръщението си турският държавен глава посочи, че отдава значение на укрепването на турско-българските връзки и че двете страни са съдружници и другари.

Ердоган поздрави всички участници в конгреса и благодари за поканата за присъединяване. Той добави, че може да се включи единствено посредством видеовръзка поради интензивното движение на подготовката за идните на 31 март локални избори в Турция.

Нашата съседка България е доста скъп съдружник и благонадежден другар за Турция, акцентира турският президент.

Днес Движение за права и свободи следва да избере кой да оглави партията.

„ Движението за права и свободи приканва за осъзнаване на ролята и добавената стойност в политиката, която оферират съдружните ръководства. Те уголемяват диапазона на управническите стратегии, подсигуряват съвместен надзор на участниците и не на последно място дават отговор на волята на суверена, който все по-малко евентуално ще даде доверие и власт на една партия “.Това се показва в отчета, показан на конференцията от евродепутата и вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Илхан Кючюк.

„ Демагогията и популизмът са опасност за цивилизацията, се регистрира в отчета и се показва, че Движение за права и свободи остава поръчител за натурализъм.

Нови партии оферират като смяна решения на Движение за права и свободи отпреди 15 и повече години, без да имат усета и експертизата за ориентировка в нова среда и политическа обстановка. Това се трансформира в процедура, която заплашва да отклони политическия живот в България отвън подтекста на актуалното развиване “, се показва още в отчета.

В него се акцентира, че безвремието на поредност служебни държавни управления, които ръководят България тъкмо в интервала на рецесии, води до тежко закъснение на страната ни в вложението на финансовия запас от европейската взаимност, изразена в Механизма за възобновяване и резистентност и Политиката на доближаване. И при започване на 2024 година процентите на действителното осъществяване, т.е. разплатени средства, е впечатляващо невисок – 2,9% за Плана за възобновяване и резистентност и 2,34% по оперативните стратегии за интервала 2021-2027 година, се акцентира в документа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР