СподелиАмериканският президент Джо Байдън днес призова съюзниците на Украйна да

...
СподелиАмериканският президент Джо Байдън днес призова съюзниците на Украйна да
Коментари Харесай

„НАТО не трябва да се превръща в страна във войната“: Байдън и Шолц разговаряха в Берлин

Сподели
Американският президент Джо Байдън през днешния ден прикани съдружниците на Украйна да запазят решимостта си за поддръжка на Киев в идната тежка зима.

В изказване преди срещата си с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин, Байдън приветства решението на германия да увеличи разноските си за защита до желаните от НАТО 2% от Брутният вътрешен продукт, написа Българска телеграфна агенция.

Той сподели същи, че ще разиска Иран с Шолц.

Американският президент дойде нощес на последното си публично посещаване в Берлин като президент, което е фокусирано върху поддръжката на Запада за Украйна и разширението на спора в Близкия изток.

Той назова Германия „ най-близкия и най-съществен съдружник “ за страната му. Байдън даде висока оценка на Шолц за поддръжката му за Украйна.

„ Вие показахте мъдрост като признахте, че тази война бележи повратна точка в историята “, сподели той и добави, че „ Америка и Германия са двата най-големи поддръжника на Украйна в битката ѝ за оцеляване като свободна и самостоятелна страна “.

Байдън сподели, че Украйна ще се нуждае от спомагателна поддръжка през третата зима на войната и до момента в който разноските ще бъдат обилни за западните съдружници, „ те бледнеят спрямо разноските за живот в свят, в който доминира експанзията “.

Американският президент приветства Шолц и за поддръжката му за Израел след офанзивите от 7 октомври. Той уточни, че държавното управление на Шолц е застанало „ твърдо против ужасния напредък на антисемитизъм, ненавист и екстремизъм “.

Байдън и Шолц ще проведат двустранни диалози, преди срещата с френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Киър Стармър по-късно през днешния ден.

НАТО не би трябвало да се трансформира в страна във войната на Русия против Украйна, предизвести немският канцлер Олаф Шолц на срещата си с американския президент Джо Байдън в Берлин. Шолц благодари на Съединени американски щати за поддръжката за Киев.

Олаф Шолц прикани НАТО да не се трансформира във воюваща страна в спора на Русия с Украйна. Той благодари на Байдън и за поддръжката за Киев до момента.

„ Благодарение на вашата помощ, Украйна към този момент две години се опълчва на империалистическа Русия. Путин не може да издържи тази война “, сподели Шолц.

Байдън приветства Германия, която покачва разноските си за защита до задачата на НАТО от 2% от Брутният вътрешен продукт. Байдън също по този начин сподели, че с Шолц ще обсъдят обстановката в Близкия изток и въпросите към Иран.

Шолц и Байдън се договориха по-рано да поддържат Украйна с пакет от 50 милиарда евро през идната година.

Основната тематика на диалозите сред европейските водачи и американския държавен глава още веднъж ще бъде войната в Украйна.

Срещата на четиримата беше планувана за предходната седмица в базата „ Рамщайн “ и на нея трябваше да участва и украинският президент Володимир Зеленски, който да показа „ проекта си за победа във войната “.

Посещението на Байдън обаче беше отсрочено поради урагана „ Милтън “. Срещата в „ Рамщайн “ отпадна и вместо там, диалозите ще се проведат двустранно.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР