СподелиОчевидно става дума за политика. Наблюдаваме твърда игра от страна

...
СподелиОчевидно става дума за политика. Наблюдаваме твърда игра от страна
Коментари Харесай

Минчо Спасов: ДПС и ГЕРБ държат властта в МВР, шефката на митниците е объркала нечии сметки

Сподели
„ Очевидно става дума за политика. Наблюдаваме твърда игра от страна на тези, които сега държат властта в Министерство на вътрешните работи – това са Движение за права и свободи и ГЕРБ, и опит на другата страна в шахматната партия да лишават част от позициите на статуквото – към този момент не съумяват “.

Това сподели някогашният народен представител и юрист Минчо Спасов в изявление за БНР. Той  разяснява протичащото се във вътрешното министерство и битките за власт и напън там.

„ В този спор кой е положителният и кой е неприятният – в моите очи най-малко надвива мнението, че шефката на Митниците, назначавайки нови хора, които дори не са част от системата, на другите КПП-та е объркала сметките на тези, които са част от системата, тъй като те доста прецизно държат хората, които ръководят Митниците, да са вътрешни хора, част от системата. За страдание, множеството вътрешни хора са със зависимости от предходни техни прояви “, сподели Спасов, който е и някогашен ръководител на комисията за вътрешен ред и сигурност в Народно събрание.

Според него сега прокуратурата от ден на ден се трансформира в политически състезател:

„ Тези записи са следени от прокуратурата. Тя би трябвало да даде единодушие за тяхното приключване. А дали това е ставало посредством службите, преди да стигнат до прокуратурата – това значи, че службите също са пробити и са в работа на една от партиите, които употребяват тези компромати “, сподели още той.

Адв. Минчо Спасов се пита „ даже Живко Коцев да остане основен секретар, дали ще може да прави работа на тези, които желаят да го оставят на тази позиция “, а това са ПП-ДБ:

„ Въпросът е, че тяхната позиция е много слаба, тъй като в случай че министърът желае да „ шорткътне “ основния секретар, той може да го направи по няколко метода. Най-простият е да упълномощи някой от политическия си кабинет да движи оперативните задания. /…/ По-силната фигура е министърът – в случай че се обърнем към шахматната игра – министърът е царят, основният секретар е офицерът “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР