СподелиЛукойл“ започна да преразглежда стратегията си за активите в България,

...
СподелиЛукойл“ започна да преразглежда стратегията си за активите в България,
Коментари Харесай

„Лукойл“ преразглежда бизнеса в България, може да го продаде

Сподели
„ Лукойл “ стартира да преразглежда тактиката си за активите в България, в това число да преглежда опцията за продажба на бизнеса, оповестиха от компанията.

„ С оглед на забележителните промени в изискванията на работа на предприятията от Групата Лукойл в България е стартирана работа по преразглеждане на тактиката за тези активи. С присъединяване на интернационалните консултанти ще бъдат оценени разнообразни разновидности, в това число продажбата на бизнеса “, обявиха от компанията, представена от ТАСС

Групата „ Лукойл “ интензивно влага в развиването на активите си в България към този момент повече от 20 години. В частност, вложенията в нефтопреработвателния цех в Бургас, надхвърлящи 3,4 милиарда щатски $, трансфораха предприятието в една от най-екологичните и високотехнологични рафинерии в Европа. Освен това е основана съвременна пласментна мрежа, включваща 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздухоплавателни средства. Осъществявайки активността си в България, Групата обичайно поддържа високи международни стандарти на корпоративна и обществена отговорност.

Преразглеждането на тактиката е разследване от приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи, пристрастни политически решения по отношение на рафинерията, които нямат нищо общо нито с цивилизованото контролиране на огромния бизнес, нито с увеличението на приходната част на бюджета на страната.

Изкуствено раздухваната политическа стихия към предприятието на огромна интернационална комерсиална конструкция, по отношение на която няма наложени наказания на Европейския съюз и Съединени американски щати, и която извършва всички свои отговорности пред страната и служащите си, вреди на бизнеса на компания ЛУКОЙЛ, на капиталовия климат в България, непреклонно разрушава имиджа на Републиката в очите на международния бизнес, отрицателно въздейства върху приходите в държавния бюджет.

​ “Лукойл “ ще осведоми държавните органи на страната и Синдиката на Българските Нефтохимици „ Лукойл “ за по-нататъшните дейности на Компанията във връзка с активите ѝ в България.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР