Споделено ползване на електрически тротинетки в София. Услугата стартира заради

...
Споделено ползване на електрически тротинетки в София. Услугата стартира заради
Коментари Харесай

Нова услуга в София: Споделено ползване на електрически тротинетки

Споделено прилагане на електрически тротинетки в София. Услугата започва поради засилващия се интерес към другите възможности на напредването с автомобил. В централната част на града стартира обособяването на към 200 места за гратис паркиране на колела, мотопеди и електрически скутери. Там могат да се наемат тротинетки.

Виктория Солакова тествала електрическата тротинетка на собствен другар преди няколко дни.
Виктория Солакова: Стигаш супер бързо от точка А до точка Б. Не чакаш в запушване.
Виктория е удовлетворена, че може да си наеме тротинетка от профилираните паркинги в центъра на София. За задачата свалила мобилно приложение. Отключването на тротинетката коства 1 лев и 50 стотинки, а час каране е към 18 лева Плащането е по електронен път.

Скоростта на тротинетките за споделено прилагане е лимитирана.
Томас Шот - представител на компанията, предоставяща услугата: Както настоя кметът, ограничаването на скоростта на скутерите ще бъде 20 км в час.
Друго условие на общината е скоростта на тротинетките да се понижава автоматизирано до 5 км в час в парковете и градините и да стопират в пешеходни зони.
Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: Виждаме, че от ден на ден хора изпзлват този тип траспорт. Затова и една от ограниченията за по-чист въздух, несъмнено, е насърчаването на изпзолването на различни способи за напредване.
Придвижването с тротинетки не е регламентирано в законодателството.
Малина Крумова, ръководител на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ": В момента създаваме регулация, която да дефинира къде да се карат, до каква възраст, с какви защитни средства. Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Хората, които употребяват такива електрически тротинетки да не не помнят, че са участници в пътното придвижване. Да пазят своя живот и живота на другите.
Още две компании са декларирали предпочитание да дават тротинетки за споделено прилагане в София.
 София към този момент има паркинг за колела и електрически тротинетки София към този момент има паркинг за колела и електрически тротинетки
Първи паркинг за тротинетки и колела беше открит в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС. Велопаркингът се намира на бул. "Витоша " наоколо до пре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР