Споделеният живот с партньор може значително да допринесе за психичното

...
Споделеният живот с партньор може значително да допринесе за психичното
Коментари Харесай

Здравно проучване на Huawei разкрива как връзките се отразяват на психичното здраве

Споделеният живот с сътрудник може доста да способства за психологичното благоденствие и цялостното здраве по разнообразни аргументи. Приятелското отношение и прочувствената поддръжка, предоставени от индивида до нас, способстват за възприятието на сигурност и принадлежност, въздействайки позитивно върху психологичното здраве. От друга страна, споделените отговорности и взаимната грижа могат да доведат до по-здравословен метод на живот и понижени равнища на стрес.

Както излиза наяве от здравното изследване на Huawei, 47% от европейците не са удовлетворени от физическото си положение.

За сметка на това, психологичното благоденствие е доста по-високо измежду хората, които не живеят сами. Следователно компанията на другите има директна връзка с по-високото задоволство от физическото и психологичното благоденствие.

Емоционалната поддръжка и другарството, произлизащи от съжителството с някого, било то други възрастни или деца, играят решаваща роля за реализиране на психологично благоденствие. Чувството, че има с кого да споделиш както насладите, по този начин и провокациите, основава чувството за мощна подкерпяща среда. To предизвиква прочувствената резистентност. Освен това прочувствената връзка оказва помощ на хората да се оправят със напрежението. Както и с безпокойството и други психологични положения. Присъствието на подкрепящ сътрудник може да понижи чувството за самотност и да обезпечи възприятие на принадлежност. Това е от значително значение за психическата непоклатимост.

Ползите от живота с някого стигат оттатък прочувствената поддръжка и имат действителни на практика преимущества. Те могат да подобрят цялостното здраве. Партньорите могат взамино да се предизвикват и стимулират да възприемат по-здравословни привички, като постоянно упражняване на спорт, изразходване на по-здравословна храна и възстановяване на съня. Взаимната поддръжка може да усили вероятността от приоритизиране на здравето и благополучието.

Въпреки това, даже най-отдадените сътрудници могат не постоянно да разполагат с задоволително време или сила, с цел да предизвикват индивида, с който живеят, да отделя повече време на грижата за себе си или да поддържа здравословни привички

Животът с сътрудник постоянно включва шерване на отговорности. Това може да докара до по-балансиран и по-малко стресиращ метод на живот, само че също по този начин носи тежест от шерване на домашен отговорности, финансови отговорности и взимане на решения, което може да докара до възприятие на претоварване.

Ето къде се появява изцяло ново партньорство. Това със смарт часовника. Интелигентните устройства подтикват по-активния метод на живот и ускоряват възприятието на задоволеност от постигнатите резултати. HUAWEI WATCH GT 4 е първият смарт часовник на Huawei, който вкарва Stay Fit – приложение за ръководство на здравето, което употребява здравни данни в действително време, с цел да оказва помощ на потребителите да ръководят както своите резултати от тренировките, по този начин и приема на калории. Stay Fit дава цялостни рекомендации, съобразени с потребностите на тялото за по-добро ръководство на тежестта.

HUAWEI WATCH GT 4 употребява усъвършенствани логаритми за синтезиране на данни въз основа на действителна информация. Тя идва от потребителя, като дава потребна противоположна връзка за здравето, съобразена с самостоятелните потребности

Независимо дали става въпрос за увещание за хидратация, оферти за интензивност или препоръки за по-качествен живот, персонализираният темперамент на тези известия усъвършенства способността на потребителите да взимат осведомени решения за своето здраве. Това ги стимулира да реализират здравните си цели. Този взаимен метод за ръководство на ежедневнието освен улеснява превъзмогването на персоналните компликации. Той укрепва връзката сред сътрудниците. Усещането за екипна работа в една връзка основава подкрепяща среда, която въздейства позитивно на психологичното благоденствие. Както излиза наяве от резултатите от здравното изследване на Huawei, 76% от потребителите на смарт часовници са съгласни, че смарт часовникът е подобрил психологичното им здраве.

Потребителите, които са в удовлетворяваща, дълготрайна връзка, постоянно изпитват по-ниски равнища на хормоните на напрежението и се радват на по-добро сърдечносъдово здраве

Емоционалната сигурност и непоклатимост, обезпечени от подкрепящия сътрудник, способстват за тези позитивни здравни резултати. Намалените равнища на напрежението могат да имат каскаден резултат върху разнообразни аспекти на физическото и психическото богатство.

В умозаключение, животът с някого носи голям брой изгоди за психологичното благоденствие и цялостното здраве. Емоционалната поддръжка, общуването, споделените отговорности и навиците за по-здравословен метод на живот, насърчавани от колегата, с който съжителстваме, основават позитивна среда, която способства за по-устойчив и пълностоен живот. Връзката, основана посредством споделен опит и взаимна грижа, усъвършенства освен психологичното благоденствие, само че и физическо здраве.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР