Списание Тайм публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни личности

...
Списание Тайм публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни личности
Коментари Харесай

Списание "Тайм" обяви 100-те най-влиятелни личности в света за тази година

Списание " Тайм " разгласява своя годишен лист на 100-те най-влиятелни персони в света.

Британският принц Хари и брачната половинка му Меган са на корицата на броя и попадат в листата. Списъкът не е ранглиста. Сред хората в листата има политици, представители на шоубизнеса, на бизнеса, на финансови институции, знатни персони, адвокати, даже талибански водач.

Личностите в листата са подредени в няколко категории - пионери, титани, кумири, новатори, водачи и създатели, показва " Тайм ". Тази година в класацията откриха място 54 дами.

В категорията " пионери " са певицата Били Айлиш, колежката ѝ Меган Дъ Стелиън, а също и Бен Крамп, юристът на фамилията на Джордж Флойд, афроамериканеца, който предходната година беше погубен от бял служител на реда при опит за арест в Минеаполис.

В категорията " титани " отпред е американската състезателка по спортна гимнастика Симон Байлс, която е 19-кратна международна шампионка и четирикратна олимпийска шампионка. В тази категория са и Тим Кук, шефът на " Епъл ", южнокорейската актриса Юн Ю-джун, известна с кино лентата " Минари ".

В категорията " кумири " попадат точно Хари и Меган поради благотворителната им активност. Тук са и японската тенисистка Наоми Осака, съветският опозиционер Алексей Навални, американската певица Бритни Спиърс и кънтри иконата Доли Партън.

В категорията " новатори " са Илон Мъск, шефът на африканските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите Джон Нкенгасонг, основателят на криптовалутата етерум Виталик Бутерин и шефът на компанията Енвидиа Дженсън Хуанг.

В категория " водачи " са шефката на Световната комерсиална организация Нгози Оконджо-Ивеала, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, вицепрезидентката му Камала Харис, китайският водач Си Цзинпин, шефът на политическото крило на талибаните Абдул Гани Барадар и други

В категория " създатели " са актрисата Кейт Уинслет, режисьорката Клои Чжао, получила " Оскар " за " Земя на номади ", рапърът Лил Нас Екс и други

В листата са както хора, които са създали нещо за едно по-добро бъдеще за човечеството, по този начин и хора, отличили се с дейностите си през годината, които де факто са оказали въздействие по един или различен метод върху света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР