Спирулина – този прах има повече антиоксиданти от боровинката, повече

...
Спирулина – този прах има повече антиоксиданти от боровинката, повече
Коментари Харесай

Зеленият чудотворен прах Спирулина

Спирулина – този прахуляк има повече антиоксиданти от боровинката, повече желязо от спанака и повече витамин А от морковите. Тя стана известна последните години. Едни я назовават зеления вълшебен прахуляк на морето, а други тайното лекарство на ацтеките.

Изследвания удостоверяват, че спирулината съдържа два пъти повече хранителни субстанции, в сравнение с 5 дози плодови и зеленчуци.

Спирулината, наричана още хлорела, има прекрасен ослепителен цвят и е богата на бета-керотин и хлорофил. Водораслите освобождават О2 посредством развой, наименуван фотосинтеза. Тези водорасли се срещат в океаните, сладки води, влажна почва, скали и почва. Повечето спирулина, която има по магазините, се добива от крайбрежията на Хавай и Южна Америка.

Можете да си я закупите от магазини и аптеки за здравословни храни, нормално под формата на прахуляк, хапчета и люспи.

Ползи за здравето

 Спирулина или хлорела и нейните изгоди

Спирулина е 60% протеин и е отличен източник на витамин В12. Тя е богата на омега-3, омега-6 а тези мазнини играят специфична роля в организма.

Съдържа повече хранителни субстанции:

3.1% повече витамин А, в сравнение с има морковите;

5.5% повече желязо от спанака;

600% повече протеин от тофу;

280% повече антиоксиданти от боровинките;

Спирулина е богат на витамин В1, В2, В3, В6, В9, С, D и Е. В обилие има минерали като калий, калций, хром, мед, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк.

Допълнителни преимущества на хлорелата: лекува алергични признаци, укрепва имунната система, възстановява кръвното налягане, контролира холестерола, предотвратява рака, подтиква растежа на потребните бактерии, работи като противовъзпалително, антимикробно и антивирусно средство, контролира инсулиновата устойчивост, защищава черния дроб от увреждане породено от химиотерапия.

Как да употребявате спирулина?

Можете да я приемате като хапче или да добавяте ¼ ч.л. прахуляк от спирулина към обичания ви зелен шейк. Ако ви хареса усетът ѝ, не се тормозете да употребявате и чаена лъжичка прахуляк.

Внимание!

Никога не избирайте случайно водорасли от скалите по крайбрежието. Има доста типове, които не би трябвало да се употребяват и елементарно можете да застрашите здравето си!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР