Спират междуградските автобуси и доставките на стокиНедоволството срещу високите цени

...
Спират междуградските автобуси и доставките на стокиНедоволството срещу високите цени
Коментари Харесай

Мегапротестът на 18 май – превозвачи, бизнес и синдикати заедно срещу скъпите ток и горива

Спират междуградските рейсове и доставките на артикули
Недоволството против високите цени на тока и горивата се сплотява в сряда – 18 май. В София ще има блокади на градския превоз, а в страната стопират междуградските рейсове и доставките на артикули и услуги. Бизнесът и синдикатите са безапелационни: мегапротестът не е политически.

Думите бяха доказани по Нова нюз от ръководителя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов:

Политически претенции на този стадий нямаме. Работодателските организации сме дали от месеци ясни точки, какво желаеме да направи страната, тя се ослушва . Нека да мине митингът на 18 май и да забележим ще се подхващат ли някакви ограничения. Ако това не се случи - евентуално ще се мисли за някаква друга дата и други искания”.

Индустрията е на ръба: заплаща доста повече поради спрените доставки на газ и поради различното трасе от Гърция, което контракти държавно управление, изясни пък пред бТВ Васил Велев, откакто стана ясно, че газът скача с 14% за май.

„ Тези 14% в действителност са 30, тъй като цената трябваше да върви надолу, а тя потегли нагоре, ето за какво едно от настояванията на митинга е тази разлика, която е неточност на ръководството, да се компенсира “, изясни той. В митинга се включват и КТ „ Подкрепа” съобщи Димитър Манолов:

„ Сутринта в 8 ч. работещите в София градския превоз ще блокират основни кръстовища. Родителите на децата с матура да ги заведат по-рано “, посъветва той.

В сряда стопират и товарните камиони и доставките на артикули из страната.

„ Съответно таксиметрови водачи ще се включат в митинга, съсловни организации и ще ни поддържат “, сподели Магдалена Милтенова - конфедерация на автобусните превозвачи.

Очаква се в недоволството да се включат представители на дребните бензиностанции като спрат да зареждат земеделската техника.

А държавното управление към момента не е показало съответно антикризисния пакет от ограничения, само че протестиращите са безапелационни: това, което се готви, е незадоволително и несвоевременно.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР