СПИРАТ 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй“ тази нощ за ПЕТНАЙСЕТ

...
СПИРАТ 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй“ тази нощ за ПЕТНАЙСЕТ
Коментари Харесай

100 млн. от АЕЦ губим на Разпети петък

СПИРАТ 6-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “ тази нощ за ПЕТНАЙСЕТ денонощия.

Общо ЗАГУБИТЕ за атомната централа, респективно за страната ще са в размер към 100 млн. лв..

Налице е ТЕЧ на РАДИОАКТИВНА вода, която навлиза от първи силует във втория нерадиоактивен силует в трети парогенератор.

Проблем, който беше разпознат още през август 2022. И трябваше да бъде отхвърлен през октомври при годишния планов ремонт.

Въпреки че знаеха за казуса, управлението на централата не можа да се оправи, само че този „ управнически “ ПРОВАЛ остана затрупан.

През декември 2022 година се наложи отново ДА СПРАТ блока, и още веднъж не можаха да отстранят казуса.

Виждаме поредност на ЛОШИ практики за идентифициране и решение на КРИЗИСНИ обстановки от НЕКОМПЕТЕНТНО управление на атомната ни централата.

Ръководство назначено НЕ по критерии за качество на уменията и техническа просветеност, а по поръчка на ОЛИГАРХИЧНИ ползи.

Така стигаме до през днешния ден, месец април 2023 година

Централата е изправена пред безусловно същия НЕРЕШЕН ПРОБЛЕМ! От който следва наложително прекъсване на блока. С идни загуби от 100 милиона лв..

Кой ще понесе ОТГОВОРНОСТТА за несвършената работа, за некомпетентните дейности на управлението, за загубите: Андрей КРАСНОЧАРОВ, зам.-директор на централата? Георги КИРКОВ, изпълнителният шеф на централата? Иван АНДРЕЕВ и Андрей ЖИВКОВ, шефове на БЕХ? Еленко БОЖКОВ, зам.-министъра на енергетиката? Росен ХРИСТОВ, министърът на енергетиката?

Калина Андролова, коментар във фейсбук
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР