Спиранията за зареждане по пътя могат да бъдат намалени на

...
Спиранията за зареждане по пътя могат да бъдат намалени на
Коментари Харесай

EV ready - специални гуми за по-малко спирания за зареждане

Спиранията за зареждане по пътя могат да бъдат понижени на брой, в случай че електрическото транспортно средство е оборудвано с гуми с усъвършенствано противодействие при търкаляне. Много водачи обаче не знаят това или най-малко това сочат резултатите от ново изследване на института за проучване на публичното мнение OnePoll по поръчка на Michelin.

Наред с други неща, създателите на проучването са попитали водачите в цяла Германия дали са наясно, че електрическите транспортни средства със специфични гуми имат по-дълъг пробег от общоприетите гуми и затова би трябвало да се зареждат по-рядко. От 2000 интервюирани единствено 21 % са дали отговор с " да ".

Знанията за това варират според от района - в Бавария и Баден-Вюртемберг съвсем една пета от интервюираните знаят това, в Рейнланд-Пфалц единствено 15 % и в Бранденбург единствено един на всеки 10. Така че, в случай че шофирате електрокола от Санкт Петер-Ординг до Мюнхен (общо разстояние: 915 километра), да вземем за пример, можете да спестите решаващото прекъсване за зареждане с верните гуми, тъй че да можете да се насладите на коледната гъска, хрупкава и не изстинала.

Michelin предлага необятно портфолио от зимни гуми с усъвършенствано противодействие при търкаляне - те са „ EV ready “, т.е. проектирани за условията на електрическите транспортни средства. Гуми като " Alpin 6 " би трябвало да разрешават по-дълъг пробег в съпоставяне със общоприетите гуми - тъй че второто прекъсване за зареждане постоянно може да бъде пропуснато за надлежно дълги пътувания.

Според Федералната работа за авто превоз единствено през ноември са регистрирани 58 000 нови електрически транспортни средства - това е с 44 % повече в съпоставяне със същия месец на предходната година.

„ Резултатите от нашето изследване демонстрират, че по-голямата част от респондентите в Германия към момента не знаят, че има специфични гуми за тези транспортни средства “ - споделя Агостино Мацоки, вицепрезидент B2C продажби за Michelin Region Europe North - „ Но такива гуми носят повече комфорт, изключително при дълги пътувания, тъй като да вземем за пример не се постанова да зареждате толкоз постоянно. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР