Спирането в нарушение, допълнително затруднява тежкия трафик в столицата. Контрол

...
Спирането в нарушение, допълнително затруднява тежкия трафик в столицата. Контрол
Коментари Харесай

Нарушители затрудняват трафика в София

Спирането в нарушаване, в допълнение затруднява тежкия трафик в столицата. Контрол има единствено в синята и зелената зона, а колите, които паркират на пътното платно или на кръстовища не се глобяват с часове.

София

Десетки погрешно паркирали коли в допълнение затрудняват тежкия трафик в столицата. Самите чиновниците на Центъра за градска подвижност към този момент нямат право сами да подават сигнали за погрешно паркиране и по този начин в случай че никой не подаде сигнал, нарушителят може да остане несмущаван и през целия ден.

Автомобилите, които постоянно не съблюдават разпоредбите за прекъсване и паркиране са тези на доставчиците. Камиончетата за доставка постоянно стопират на самото пътно платно и основават запушване.

На бул. " Витоша ", покрай Южния парк има огромен супермаркет. Дори и в пикови часове там можете да видите по няколко буса, паркирали под знак прекъсването и паркирането неразрешени. Шофьорите им добре знаят, че утежняват трафика в региона, само че паяка няма по какъв начин да ги вдигне и те злоупотребяват с това.

Друга известна със тапите поради извършители улица е " Иван Асен Втори ". За да избегнат заплащането на зона, тук изключително известно е да се стопира на неразрешено или с вдигнат челен похлупак.
Румяна Милова, Център за градска подвижност: Получихме една информация, че на жител, който си е отворил капака по този метод, с цел да паркира, съгласно него гратис му беше откраднат акумулатора.
Най-разпространена процедура обаче си остават спешните светлини. В столицата те всеобщо се употребяват не при щета на автомобила, а за извършване на покупки. След пазара на " Иван Вазов " - посока бул. " България " също се е оформил незаконен паркинг, пред очите на полицията.

Проверката по нашия сигнал за бул. " Петко Тодоров ", открила, че колите тук са за малко и водачите са наоколо, обясниха от Центъра за градска подвижност. На неразрешено постоянно стопират и таксиметровите водачи.

Центърът за градска подвижност разполага с 15 репатриращи коли, като предпочитано подвигат коли от зоните за платено паркиране, за останалите квартали работят по сигнали.

Румяна Милова, Център за градска подвижност: Като се съберат няколко сигнала отиваме надлежно на акции. Ние към този момент знаем къде са локациите, където има най-често нарушавания.
От Центъра за градска подвижност признават и че сигналите за извършители към този момент са толкоз доста, че паяците не доближават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР