Спирането на газа ще бъде пагубно за химията, металургията, стъклопроизводството

...
Спирането на газа ще бъде пагубно за химията, металургията, стъклопроизводството
Коментари Харесай

Работодателите: Защо просто не разкриха сметка в рубли?

Спирането на газа ще бъде пагубно за химията, металургията, стъклопроизводството и машиностроенето. В най-хубавия случай това ще значи доста по-високи цени. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Това ще се отрази доста неприятно и на най-експортно насочения ни отрасъл, който дава най-вече принос за българския износ - машиностроенето, тъй като редица софтуерни процеси са на газ.

" По веригата ще бъдат наранени всички ", сподели още той.

По думите му въпросът не е да изчисляваме вредите, а да ги предотвратяваме. " Имахме един месец време да осмислим и да се подготвим за новия метод на заплащане, който " Газпром " основателно е изискал от нас. А е основателно, тъй като, по думите на Велев, " правото през днешния ден няма никакво значение - може да се блокират активи на страни, на корпорации, върховенството на правото към този момент не значи нищо ".

Според него лесното решение в създалата се обстановка е да се открие наша сметка в рубли и в " Газпромбанк ".

За българския бизнес това би дало време да се пренастроят, защото " не можем от през днешния ден за на следващия ден да променим нещата ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР