Спирането на доставките е шантаж и рекет, на каквито България

...
Спирането на доставките е шантаж и рекет, на каквито България
Коментари Харесай

Петков: Спирането на газа е рекет, но няма да се поддадем

Спирането на доставките е шантаж и рекет, на каквито България няма да се поддаде. Това съобщи преди съвещанието на министерския съвет министър председателят Кирил Петков. Той разяснява, че съветската страна се пробва да наложи " извъндоговорен " метод на заплащане в рубли. С него обаче не може да се подсигуряват доставките за България. Енергийното, увери министър председателят.

Той даде обещание, че няма да има никакво понижаване на доставките за потребителите. Петков съобщи, че е приказвал с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която го уверила, че това не е единствено български, а и общоевропейски проблем. Европейски Съюз ще излезе с общ отговор, увери Петков.

България също преглежда всички контракти с " Газпром ". Сред тях е и този за директни доставки.

" Едностранно деяние на изнудване е неприемливо ", сподели министър председателят.

Той добави, че през последните четири месеца държавното управление се е фокусирало върху довършването на газовата връзка с Гърция. Работата би трябвало да завърши през юни, само че до действителни доставки на газ ще мине още време.

Петков разкритикува ГЕРБ, че политиката им в бранша е довела до изхарчването на три милиарда лв. за строителството на „ Турски поток “, само че за България действителна диверсификация на доставките няма.

" Виждаме политиката на ГЕРБ до къде ни докара. Да, имаме джип на " Аркад " в гаража на госпожа Арнаудова (пиарката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова б. р.), нямаме три милиарда в хазната, тъй като са изхарчени и нямаме диверсификация ", разяснява Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР