Спирането и паркирането на автомобили по ул. „Железарска” в квартал

...
Спирането и паркирането на автомобили по ул. „Железарска” в квартал
Коментари Харесай

От днес бариера ограничава автомобилния достъп в квартал „Капана”

Спирането и паркирането на коли по ул. „ Железарска” в квартал „ Капана” се не разрешава от през днешния ден, осведомиха от Община Пловдив.

„ Синя зона” там се анулира, като още през днешния ден ще бъде сложи знак В27 – „ Забранени са престоят и паркирането”, заяви шефът на Оперативна програма „ Общинска охрана” Димитър Палашев.

По думите му възбраната се постанова, защото на мястото следва да се сложи преграда, а паркираните коли биха попречили на монтажните действия, а по-късно и за въвеждането на новия режим.

Решението за слагането на преграда на ул. „ Железарска” е признато от Общинския съвет още в предходния мандат. То е в сходство с генералния проект за организация на придвижването и проекта за антитерористични ограничения за следен достъп на пешеходните зони, разяснява заместник-кметът на Пловдив по публичен ред Йордан Ставрев.

„ Нека жителите, които живеят или имат бизнес в „ Капана”, да са спокойни. Подготвяме разпоредбите, по които да предоставим чип карти за достъп на живеещите в квартала, за зареждането на магазини и заведения. Осигуряваме достъпа на куриерските компании и комуналните предприятия. Безпрепятствено ще влизат колите на полицията, противопожарната и спешната сигурност, на „ Спешна помощ”. Своевременно следва да въведем номерата на съответните коли в компютърната система”, увери заместник-кметът.

Опасни боклуци събират в Пловдив

Той акцентира, че след уточняването на всички елементи, свързани с новата организация, ще последва заповед на кмета Здравко Димитров с тъкмо написаните регламенти, за което жителите ще бъдат навреме осведомени. Дотогава заинтригуваните ще влизат в зоната по досегашния ред.

Заместник-кметът Ставрев подсети, че в осъществяване на генералния проект за организация на придвижването и проекта за антитерористични ограничения напълно неотдавна бе инсталирана бариерата на ул. „ Дондуков”. Очаква се идната седмица да стартира събиране на заявките за издаването на чип карти, с които да се минава оттова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР