Спиране на тока на най-натовареното летище в света - Хартсфийлд-Джаксън

...
Спиране на тока на най-натовареното летище в света - Хартсфийлд-Джаксън
Коментари Харесай

Спрян ток остави десетки хиляди на летището в Атланта

Спиране на тока на най-натовареното летище в света - " Хартсфийлд-Джаксън " в Атланта, щата Джорджия, докара до анулация на полетите, засегнала десетки хиляди пасажери, оповестиха международните организации. Макар електрозахранването към този момент да е възобновено, само че към момента има към 1000 полета, които са анулирани, а осъществяването на стотици е отсрочено за понеделник.

Аеропортът обслужва към 2500 полета и над 250 хиляди пасажера. След прекъсването на тока в неделя, десетки хиляди се наложи да останат на терминалите на летището или на борда на самолетите в неопределеност по кое време ще бъдат изпълнени полетите им.

Сета летищните управляващи имат да наваксват 11-часовото затваряне на аеропорта. Още не е оповестено какъв брой време ще потрябва за нормализиране на въздушния трафик от и за летището.

Доставчикът на електрическа енергия – " Джорджия Пауър ", заяви, че електрозахранването е било прекъснато поради тежка повреда в инфраструктурата. Пожар, провокиран от комутатор на мрежата, е увредил електропроводници и е довел до прекъсването на тока.

Вече всички съоръжения на летището имат електрическа енергия, увери в Туитър администрацията му.

Токът на интернационалното летище спря в неделя малко след 13 ч. на обед (18 ч. по Гринуич). Летищните управляващи оповестиха, че от този момент са сервирали 5000 обяда на чакащите пасажери.

" Никой - нито от личния състав, нито от пасажерите, не е бил подложен в заплаха ", посочи " Джорджия Пауър ".

Летището " Хартсфийлд-Джаксън " обслужва 104 милиона пасажери годишно и е най-натовареното в света от 1998 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР