Спиране на доставките на газ означава по-високи цени на бизнеса.

...
Спиране на доставките на газ означава по-високи цени на бизнеса.
Коментари Харесай

Васил Велев: Ако открием наша сметка в рубли в Газпромбанк, всичко ще е наред с газа

Спиране на доставките на газ значи по-високи цени на бизнеса. Много сфери ще бъдат наранени от тях, като химия и металургия, само че най-много машиностроенето. Това сподели шефът на АИКБ Васил Велев в " Здравей, България " по Нова Тв. 

Според него единствения късмет България да излезе от тази обстановка е да бъде открита наша сметка в рубли в Газпромбанк.

Сега да изчисляваме вредите е ненужно, би трябвало да ги предотвратим, тъй като доста елементарно това може да стане. Ние имахме един месец време да осмислим и да се подготвим за новия метод на заплащане, който основателно Газпром изиска. Защото през днешния ден правото към този момент няма никакво значение, може да се блокират активи на страни, на корпорации листвани на борсата, на физически лица, върховенството на правото и сигурността на собствеността, към този момент не значат нищо. Русия продава газ против евро, еврата могат да бъдат блокирани и да не бъда разполагаем на продавача. Той споделя: Ето права за вас, облекчение е да ги превеждат в евро или долари, нашия контракт, мисля, че е в долари, в Газпромбанкова сметка, обръщате ги и няма значение курса какъв е, на борсата колкото-толкова. Заверявате вашата сметка в рубли в Газпромбанк и когато от вашата рублева сметка постъпят по сметката на Газпром в рубли парите, тогава газът е за вас. Това е елементарно и може и би трябвало да се направи. Очевидно другите са го създали, по тази причина не им е спрян, добави Васил Велев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР