SPIKE Bulgarian Music Showcase (where music and business meet), ще

...
SPIKE Bulgarian Music Showcase (where music and business meet), ще
Коментари Харесай

Продуцент на U2 пристига за „SPIKE“ в Пловдив


SPIKE Bulgarian Music Showcase (where music and business meet), ще се организира за трета поредна година в Пловдив на 23, 24 и 25 май 2024 година За най-големият български музикален шоукейс в Пловдив ще идват над 220 участници от над 20 страни – сред тях 30 групи и самостоятелни реализатори, които ще свирят на 5 разнообразни подиуми в града!

Сред делегатите тази година ще бъдат и някои извънредно изявени персони на международната музикална промишленост – Стив Лилиуайт (продуцент на U2, носител на 6 награди „ Grammy “ и Ордена на английската империя), Ленарт Остлунд (човекът до ABBA, един от най-известните шведски музикални продуценти, 44 години част от Polar Studios), Адам Люис (ръководител на Planetary Group), Карл Мартин (световно приет архитект на музикални пространства), Дейвид Силба (Summerfest, Америка), Aйлийн Крaули (световен експерт по музикален цифров маркетинг и стрийминг, част от влиятелната класация Billboard 40 under 40).

SPIKE Bulgarian Music Showcase покрива всички съществени тематики в музикалният бизнес и както и до момента ще бъде изцяло безвъзмезден за посещаване от всички, които се интересуват от шоубизнес или просто желаят да послушат супер яки актьори от целия свят! През деня SPIKE предлага богата дискусионна част, която ще се организира още веднъж в две зали в Дом на културата „ Борис Христов„. Заповядайте, с цел да чуете всички новости от света на музикалната промишленост, показани от експерти от над 20 страни. Няма стилови ограничавания – ще приказваме за музиката в цялата й разноцветност и цялост. Независимо къде се намирате в кариерата си на актьор, продуцент, или лейбъл – дали сте първоначално или към този момент имате известност и триумф, тази срещи ще са доста потребни и обогатяващи, вашето място е тук!

На 23, 24 и 25 май 2024-та следете програмата на Rock Bar Download, Бар Fabric, Temple Bar, Безистена и огромната зала на Радио Пловдив, тъй като всяка вечер там, още веднъж с вход свободен ще са изявите на всички български и интернационалните актьори, участници в SPIKE Bulgarian Music Showcase. Пълният график и имена ще намерите на сайта spikeshowcase.com и в обществените медии на форума.

 

Ето и малко показване на главните лектори на  Spike Bulgarian Music Showcase 2024:

STEVE LILLYWHITE (UK)

Стив Лилиуайт е английски продуцент на звукозаписи, притежател на шест награди „ Grammy “ (включително продуцент на годината през 2006-та година). През 2013 година той е награден с Ордена на Британската империя (CBE) за приноса си към музиката. Стив е създател е на над 500 именити записа в работа с разнообразни музиканти, в това число U2, Rolling Stones, Pogues, Peter Gabriel, Morrissey, Killers, Dave Matthews Band, Siouxsie and the Banshees, Simple Minds, Counting Crows, Talking Heads,  David Byrne, XTC и доста други. Сред стотиците продуцирани от него шлагери са „ Sunday Bloody Sunday “ и „ New Year’s day “ на U2 и „ Like a Fairytale of New York “ – любимата ни коледна позиция на Pogues. Днес Стив живее в Джакара и работи единствено с определени актьори.

LENNART ÖSTLUND (SE)

Ленарт Остлунд гостува на Spike за втора година. Той е един от най-известните шведски музикални продуценти и звукозаписни инженери. Ленарт стартира кариерата си в именитото Polar Studios, издигнато от ABBA, и работи там 44 години. През годините Ленарт е взел участие в разнообразни стадии на запис с най-големия реализатор в историята като Led Zeppelin, ABBA, Rammstein, Genesis, Ramones, Europe, Rainbow, Backstreet Boys, Beastie Boys, Белинда Карлайл, Бърт Бахарак, Ема Бънтън, Селин Дион, Тони Банкс, Big Country и Roxette и доста, доста други.

 

Adam Lewis (US)

Адам Люис ръководи Planetary Group, компания за развиване на актьори, основана в Лос Анджелис. Planetary Group се фокусира върху подпомагането на млади актьори посредством цифров маркетинг и PR и връзка с радиостанции. В последните години, Адам работи с Arlo Parks, Soccer Mommy, Courtney Barnett, Cate Le Bon, The Chats, Vacations, The Last Dinner Party и Portugal, The Man. В момента Адам работи по стратегически планове, свързани с реклама и промоция за Great Northeast Productions. В предишното е работил за TVT Records, където е съдействието му със Sevendust, Guided By Voices, The Black Crowes и Snoop Dogg. В професионалният си актив Адам Люис има организация на турнета и стотици концерти и още доста скъп шоубизнес опит за шерване.

 

Carl A H Martin (UK)

Карл Мартин е проектант по образование и предопределение. От над 40-сет години той се занимава с планиране, създаване и употреба на музикални арени. Той е експертът, който ще ни опише професионалният си опит за целият развой по основава на музикално пространство – от огромни открити места, до дребни зали. Всички стадии по придобиване на мястото, планиране, договаряния с подизпълнители и целият развой чак до маркетинга на мястото са неговата компетентност, познания за която ще показа с аудиторията на Spike.

 

David Silbaugh (US)

Дейвид Силба е най-известен с работата си като „ изследовател “ за гении на един от най-големите музикални фестивали в света – Summerfest в Милуоки, Уисконсин (огромен фестивал, който включва над 800 актьора от всички жанрове). Дейвид продуцира и Emerging Artists Series за същият конгрес. Дейвид има огромен опит и като A&R консултант за GMR Marketing. Той е работил доста и извънредно забавният сегмент на „ звуково брандиране “ – да създаваш персонализирана музика за спортни тимове, спортни събития и марки. Той курира музикалната библиотека SXSW за APM Music, предоставяйки на самостоятелни актьори благоприятни условия за „ синхронизация “ на музика за  филми, телевизия, реклама и игри. 8 години Дейвид е заемал и доста забавната позиция, на съветник и връзки с артистите за китарите Gibson. Не на последно място, Дейвид е някогашен член и вицепрезидент с право на глас на борда на Чикагския клон на The Recording Academy (GRAMMY). В момента той е в борда на шефовете на Sing Me A Story и в консултативния съвет на FestForums.

 

AILEEN CROWLEY (New York City, US)

Айлийн Краули е експерт, с с опит в стрийминг, маркетинг и дигитални стратегии, ръководещ сътрудник в Lark42. Айлиийн има впечатляващ опит, част е от първият световен стрийминг екип в рамките на Universal Music Group. Преди няколко години тя попадна в авторитетният списък Billboard 40 under 40, а предходната година създаде първият по рода си курс по AI Music Marketing. Айлийн е част и от управителният екип по построяването на нов модел звукозаписен лейбъл – DigSin и първата компания за промотиране на плейлисти DigMark. Тя е добър презентатор и мечтан посетител на доста музикални панели в целия свят. Нейният необятен опит – от музикални стартъпи по огромни лейбъли я вършат желан съветник на актьори и компании.



Научете повече за SPIKE Bulgarian Music Showcase на spikeshowcase.com и  нашите  социални медийни канали .

Всичко за събитието :

https://fb.me/e/1vsyi0Uol

  Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 .

Партньор на събитието Музикаутор
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР