Спецсъдът ще изслуша днес пледоариите по делото „Иванчева“. На предишното

...
Спецсъдът ще изслуша днес пледоариите по делото „Иванчева“. На предишното
Коментари Харесай

Гледат отново делото срещу Десислава Иванчева

Спецсъдът ще изслуша през днешния ден пледоариите по делото „ Иванчева “. На предходното съвещание държавното обвиняване се възползва от опцията да ги отсрочи, напомня Дарик.
В същото време прокуратурата изиска отказ на съдията Иво Хинов с претекстовете, че не извършва настояванията им, а точно да назначи повторна графологична експертиза на тефтерчето на отстранения кмет на регион „ Младост “ Десислава Иванчева, както и да разреши да се разпитат още очевидци по делото.
Адвокатите на подсъдимите се оповестиха изрично против настояването на държавното обвиняване и подчертаха, че те нямат съображение да желаят това. След едноминутно заседание, арбитър Хинов отхвърли да си даде отказ. Това успокои подсъдимите, които след съвещанието споделиха, че Хинов не е преднамерен и може би е от дребното останали почтени и самостоятелни съдии. И двете дами обявиха, че чакат съдът да ги разгласи за почтени, тъй като доказателствата на обвиняването са рухнали и към този момент хората са наясно, че те са били набедени.
В неделя ще бъдат изслушани пледоариите, след което в границите на ден-два съдът ще излезе с присъда. Така процесът против Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и някогашния кмет на регион „ Младост “ Петко Дюлгеров лиши на правораздавателната ни система съвсем една година от 18 април 2018-та година, когато Иванчева и Петрова бяха хванати с белязани пари пред спортното министерство в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР