Спецсъдът даде ход на делото срещу Николай и Евгения Баневи,

...
Спецсъдът даде ход на делото срещу Николай и Евгения Баневи,
Коментари Харесай

Банев моли съда да даде интервю на медиите

Спецсъдът даде ход на делото против Николай и Евгения Баневи, както и против майката на предприемача Мария Банева.

Делото стартира с разпит на очевидците Милена Шопова, действен счетоводител, Венцислав Генов, работи като автопатрул, Анна Главинова, безработна, Виолета Божкова, административен секретар.

Защитата на Баневи изиска от съда Николай Банев да даде изявление на публицистите. Също по този начин юристите на семейството настояха преди разпит на очевидците да дойдат информации от Национална агенция за приходите.

Иначе съгласно юрист Татяна Дончева разпитът на очевидците щял да е наизуст. Според обвиняването справките били налични. Дончева обаче уточни, че справките на приходната администрация не са налични.

Оказа се, че желаните данни от Баневи са 27 чувала. Прокуратурата се съгласи да разреши подсъдимите да си копират данните, които считат, че ги оневиняват. В момента тези доказателства били в Националната следствена работа.

Адвокатите желаеха тези чували да бъдат присъединени към актуалното дело. Татяна Дончева упрекна държавното обвиняване, че лишава клиентите й от право на отбрана. Прокуратурата я изнерви с непрестанните забележки и адвокатката насъска съда да наложи на обвинителката Мария Дойчева да подходи почтително, тъй като не била детска учителка да наставлява бранителите. Съдът излезе в отмора, с цел да вземе решение по настояванията.

Съдът след почивката счете, че настояването на прокуратурата за справките от Национална агенция за приходите преди разпит на очевидците, е основателно. Съдът обаче не позволи на Николай Банев да даде изявление на медиите. Следващото съвещание ще продължи след постъпване на желаните от Национална агенция за приходите информации.

Припомняме, че 26 октомври предходната година Николай и Евгения Баневи бяха задържани на летището в Ница въз основа на европейска заповед за арест, издадена от българските управляващи.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев разгласи, че има двама привлечени за източване на приватизираното сдружение " Полимери ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР