Спецрокуратурата повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана

...
Спецрокуратурата повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана
Коментари Харесай

Разбиха мащабна престъпна групировка, занимаваща се с проституция

 Спецрокуратурата повдигна обвинявания на 15 лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за склоняване към проституция и полова употреба, работила на територията на София.

13 от тях са задържани при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП. Двама от участниците в групата  до момента не са намерени  и са оповестени са за общодържавно търсене. Издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинявания ще бъдат предявени след явяването им пред проверяващите органи.

По време на полицейската интервенция по задържането на участниците в групата, в част от тях са открити и конфискувани общо към 200 000 лв. в разнообразни валути, за които има данни, че са добити от незаконната активност. Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2016 година при висока нелегалност и строго систематизиране на функционалностите измежду участниците. Част от обвинените са били ангажирани с набиране и склоняване дами за полови услуги. Други - " доставяли “ дами по адреси, а трети отговаряли за обезпечаването клиенти в три столични стриптийз бара.

В нощните заведения полова услуга се поръчвала и заплащала дружно с питието. Обичайната цена била 150 лева за час, като към нея се добавяли разноските за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на 100 от парите, другите 50 на 100 оставали за компаньонката.

По делото са разпитани огромен брой очевидци пред арбитър. Доказателства за активността на групата са събрани и със специфични разследващи средства. 13-те арестувани са арестувани за 72 часа. Днес ще бъде импортирано искане за ограничения " Задържане под стража за всеки един от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР