Спецпрокуратурата в офисите на Ветко Арабаджиев в пловдивския хотел Марица“Полицейски

...
Спецпрокуратурата в офисите на Ветко Арабаджиев в пловдивския хотел Марица“Полицейски
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата в офисите на Ветко Арабаджиев в пловдивския хотел „Марица“

Спецпрокуратурата в офисите на Ветко Арабаджиев в пловдивския хотел „ Марица “
Полицейски бус е паркиран пред пловдивския хотел „ Марица “, служители на реда има във фоайето на хотела. Гостите недоумяват за какво е униформеното наличие, а медиите не се позволяват, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Специализираната прокуратура заяви на уеб страницата си през днешния ден, че прави следствени дейности в офисите на предприемача Ветко Арабаджиев в столичния хотел „ Маринела “ и в пловдивския „ Марица “. В известието се споделя още, че следствените дейности са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери посредством подправяне на данъчни документи.

Установено е, че в интервала 2017 – 2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида "липсващи търговци “. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности по смисъла на Закона за Данък добавена стойност (чл. 255, алинея 3 вр. с алинея 1, т.2, т. 6 и т. 7, вр. с член 26, алинея 1 от НК).

Установено е също, че в интервала 2016 – 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение (чл. 253, алинея 5, вр. с алинея 4, вр. с алинея 1 от НК). Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура.

Именно столичният хотел „ Маринела “ на Ветко Арабаджиев завоюва публичната поръчка и в продължение на 6 месеца беше база на евродепутатите по времето на българското председателство. В Пловдив се вижда оживление към замразен от 10 години нов обект, издигнат тъкмо до хотел „ Марица “- нови два хотелски корпуса с казино. След като 10 години градежът беше зарязан, сега се маха оградата, измити бяха стъклата на присъщата за фасадата пирамида. Само преди месец по време на стихия част от оградата падна от вятъра и нарани дете. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР